Kaupallinen yhteistyö: Earth Control

 

Hitaat ja kiireettömät viikonloput ovat ihania. Aamiaista nautiskellaan pitkän kaavan kautta, päivällä ehtii eväsretkelle ja illallakin on enemmän aikaa kokata. Aina ei voi kuitenkaan olla sunnuntai, ja siksi on tärkeää tehdä hektisistä arkihetkistäkin pikkuisen parempia. Kuivatut hedelmät tuovat iloa aamiaisella, sopivat välipaloiksi ja piristävät päivällispöydässä. Kesäinen kookos-perunasalaatti pitää sisällään sesongin varhaisvihannesten retiisin ja kevätsipulin lisäksi rapeita kookoslastuja, jotka antavat tutulle makumaailmalle trooppisen twistin.

Vaihtelua välipaloihin kuivatuilla hedelmillä

Kotimaisten hedelmien seuraavaa sesonkia odotellessa aamiaispuuro, jogurttikulho ja välipalasmoothie saavat lisukkeikseen kuivattuja omenalastuja luomuna ja mangolla maustettuna. Paahdetut kookoslastut sopivat välipalaksi sellaisenaan, mutta säväyttävät sopivasti leivonnassa, kuten myös suolaisissa ruoissa. Laadukkaat luonnon antimet antavat lisäbuustia päivään ja kulkevat näppärästi mukana.

Earth Control Apple Bites on luomulaatuinen herkku, joka maistuu mainiolta sellaisenaankin ja taltuttaa sekä makeanhimon että pikkunälän terveellisemmällä tavalla. Reilusti rapeiden omenalastujen salaisuus on tuplasti tehty kuivaus, tuoreista luomuomenoista leikatut lastut on siis kuivattu kahteen kertaan. Luomulastuja voi napostella hyvällä omallatunnolla suoraan pussista, sillä yksi pussillinen rouskuvaa herkkua vastaa kolmea punaposkista omenaa. Sokeriakaan ei ole lisätty, vaan omenanpaloissa maistuu kuivatun hedelmän oma, luonnollinen hedelmäsokeri. Kannattaa kokeilla myös kevään eksoottista uutuusmakua, mangolla maustettuja rouskuvan rapeita Apple Bites Mango -omenalastuja.

Kun kaipaat tropiikin tunnelmaa aamiaismysliin tai välipalapöytään, ropsauta puuron päälle tai jogurtin joukkoon paahdettuja kookoslastuja. Etelän helteisiin, turkoosin veden äärelle ja huojuvien kookospalmujen katveeseen ei ihan vielä voi matkustaa, mutta onneksi häivähdyksen haaveista voi toteuttaa omassa keittiössäkin. Runsaskuituiset Earth Control Roasted Coconut -kookoslastut syntyvät huolella valikoitujen kookospähkinöden valkoisesta hedelmälihasta, joka viipaloidaan ohueksi ja paahdetaan täydellisen rapeaksi.

Kaikki Earth Controlin tuotteet ovat peräisin luonnosta, ja vastuullisena toimijana he haluavat olla mukana tukemassa WWF:n arvokasta luonnonsuojelutyötä. Keväällä 2021 yritys lahjoittaakin WWF Suomelle 10 000 euroa suomalaisten metsien monimuotoisuuden suojeluun. Satokausikalenteri arvostaa!

Varhaisperunat, retiisi ja kevätsipuli – kevään ensimmäinen vihannessesonki on täällä!

Vaikka kotimaisten hedelmien sesonkia saammekin vielä muutaman kuukauden odotella, ensimmäiset varhaisvihannekset saapuvat kauppoihin näillä hetkillä. Kuka voisikaan vastustaa uusia perunoita, rapsahtavan raikkaita retiisejä ja aromikkaita kevätsipuleita, emme ainakaan me! Siksi sorvasimme reseptin, jossa nämä varhaisvihannekset ovat edukseen. Jos varhaisperunat eivät ole ehtineet vielä lähikauppaasi, myös varastoperunat maistuvat tässä salaatissa mainioilta.

Kookos-perunasalaatti kootaan perunoista, retiisistä, kevätsipulista ja maustetaan kookoskermalla, sitruunalla, kurkumalla ja inkiväärillä. Viimeistely hoituu tuoreella korianterilla sekä rapeaakin rapeammilla kookos- ja omenalastuilla. 

Vinkki! Kookos-perunasalaatti on oivallinen piknik-eväs. Valmista kookos-perunasalaatti etukäteen valmiiksi, mutta sekoita paahdetut kookoslastut ja omenalastut joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyttävät rapeutensa!

Kookos-perunasalaatti

Neljälle

  • 800 g perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 ½ dl kookoskermaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl kurkumaa jauhettuna
  • ¼ tl inkivääriä jauhettuna
  • 6 retiisiä
  • 2 kevätsipula
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 dl Earth Control Roasted Coconut -kookoslastuja
  • 1 dl Earth Control Apple Bites luomu -omenalastuja

 

Pese perunat hyvin ja leikkaa ne tasakokoisiksi paloiksi. Hiero perunoihin öljyä ja levitä ne leivinpaperille uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita 220 asteessa 20 minuuttia, sekoita puolivälissä. Tarkista, että perunat ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Perunoiden jäähtyessä sekoita kastike. Mausta kookoskerma sitruunan kuorella ja mehulla sekä kurkumalla, inkiväärillä, suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Sekoita perunat, kastike, retiisit, kevätsipulit, korianterit, paahdetut kookoslastut ja omenalastut keskenään ja tarjoile heti.

 

Lue lisää Earth Controlista ja tutustu mahtaviin tuotteisiin osoitteessa https://earthcontrol.fi/. Muista myös seurata Earth Controlia Instagramissa @earthcontrol.fi ja Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.