Kuutioi kurpitsa pikkeliksi! Kurpitsapikkeli on nopea ja herkullinen versio perinteisestä kurpitsasäilykkeestä. Upota kuutioitu kurpitsa valkosipulilla, timjamilla ja pippurilla maustettuun etikkakylpyyn, anna vetäytyä vuorokausi ja nauti herkullisesta aromista esimerkiksi pastan kera.

 

Kurpitsapikkeli

  • 500 g talvikurpitsaa
  • 1 rkl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • pari oksaa timjamia
  • 10 maustepippuria

 

Kuori ja paloittele kurpitsa. Laita palat kulhoon ja sekoita joukkoon suola. Jätä kulhoon itkemään 2-3 tunnin ajaksi.

Huuhtele kurpitsat ja laita lasipurkkiin.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita ne kattilaan yhdessä veden, sokerin, etikan, timjamin oksien ja maustepippureiden kanssa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Kaada kuuma liemi kurpitsojen päälle.

Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna tekeytyä vuorokauden ajan.

Tarjoile kurpitsapikkeliä esimerkiksi pastan lisukkeena.

Kurpitsapikkeli säilyy jääkaapissa muutaman viikon, kunhan sitä ottaa aina puhtailla välineillä.