Tuoreen kurpitsan varsi on vihreä. Hyvässä kurpitsassa ei ole pehmeitä kohtia, eikä se anna periksi pohjasta painettaessa. Kokoonsa nähden se on painava. Kurpitsa käsitellään melonin tavoin: halkaise hedelmä ja koverra siemenet sekä pehmeä rihmasto pois. Koverra malto tai kuori kurpitsa ja paloittele se.

Käyttövinkit

Kypsennettynä: Monikäyttöinen raaka-aine. Paahda uunissa, keitä sosekeitoksi, käytä pataruoissa, muhennoksissa, risotoissa tai valmista pyrettä. Leivonta: Soseutettuna sopii makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, kuten piirakoihin (kurpitsapiirakka), kakkuihin ja leipiin. Siemenet: Huuhdo ja paahda kurpitsansiemenet uunissa naposteltaviksi tai salaattien ja keittojen päälle. Käsittely: Halkaise, poista siemenet ja rihmasto. Kuori tarvittaessa.