Kotimaisten luumujen sesonki alkaa elokuussa, mutta eurooppalaista satoa on päässyt poimimaan kaupan hedelmälaareista jo kesäkuun alkupuolelta asti. Luumumuffinit ovat alkusyksyn paras herkku!

 

Luumumuffinit

12 kpl

  • 2 luumua
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 75 g voita sulatettuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa

Kuorrutus:

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl sitruunamehua

 

Pese luumut ja halkaise ne, poista kivet. Leikkaa luumut kuutioiksi.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään turkkilainen jogurtti, kananmuna, voisula, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
Yhdistä seokset ja kääntele joukkoon luumun palat. Älä sekoita yhtään enempää, kuin tarvitsee.

Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina niihin.

Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Tarkista kypsyys hammastikulla: jos hammastikkuun tarttuu taikinaa, ovat muffinit vielä raakoja.

Anna jäähtyä. Sekoita sillä aikaa kuorrutuksen ainekset ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Lusikoi kuorrutetta muffineille. Koristele halutessasi vaikka syötävillä kukilla.

Luumumuffinit