Makea maissi ja mansikka on kombo, mikä saattaa yllätttää. Tämä maissi-mansikkasalaatti sopii kuitenkin lisukkeeksi esimerkiksi grilliruoan tai muiden kesäruokien kanssa. Vegaaninen uutuusviini Satokausi Rosé korostaa tuoreiden kasvisten herkkiä makuja ja tekee tästäkin salaatista piirun verran parempaa. Hennon vaaleanpunainen roseeviini ylevöittää kauden kevyet maut. 

Kokeile myös hunajamelonisalaattia tai paistetut pavut misovoilla.

Maissi-mansikkasalaatti

2–4 henkilölle

Kuori salottisipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita sipulirenkaat pieneen kulhoon ja purista limen mehu niiden päälle. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita. Anna sipuleiden marinoitua sen aikaa kun valmistat loput salaatista.

Paahda toinen maissi grillissä tai pannulla kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä. Leikkaa molemmista maisseista jyvät irti veitsellä. Voit halutessasi käyttää molemmat maissit myös kypsentämättöminä.

Leikkaa mansikat suupalan kokoisiksi paloiksi ja kuori herneet.

Sekoita maissinjyvät, mansikat sekä herneet ja laita ne tarjolle laakealle vadille. Ripottele päälle marinoitua sipulia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Koristele korianterilla.