Kaupallinen yhteistyö Piltti
Nälkä yllätti, ja lautaselle pitäisi saada nopeaa ja kasvispitoista välipalaa?
Monet vanhemmat varmasti tunnistavat seuraavan tilanteen: nälkä on päässyt yllättämään ja lautaselle täytyisi saada välipalaa nopeasti ja helposti. Samalla kuitenkin olisi kiva saada ruokavalioon lisää kasviksia. Perunarieskat ovat todellinen klassikko ja erinomainen välipala koko perheelle.
Perunarieskat
Perunarieskat ovat helppo ja nopea tapa loihtia kotitekoista leipää vaikka kiireisenä päivänä. Näissä rieskoissa maku, väri ja pehmeys saadaan PILTTI Porkkanaa ja Perunaa -soseesta, joka tekee taikinasta juuri sopivan mureaa. Kasvimargariinilla viimeistely antaa rieskoille herkullisen pinnan, ja ne maistuvat lämpiminä sellaisenaan tai esimerkiksi voin ja juuston kera.
Annoksia: 8–12
Valmistusaika: 20 min
Ainekset:
- 2 prk (250 g) Piltti Porkkanaa ja perunaa 4 kk
- 1 kpl kananmuna
- n. 5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
- kasvimargariinia
Valmistusohje:
- Laita uuni lämpenemään 250-asteiseksi.
- Sekoita Piltti-sose ja kananmuna kulhossa tasaiseksi. Lisää jauhoja vähitellen, kunnes taikinaa on helppo käsitellä, mutta se on vielä pehmeää.
- Muovaile taikinasta pötkö ja leikkaa se kahdeksaan osaan. Jos haluat pienempiä rieskoja, leikkaa taikina 10-12 osaan. Nosta taikinapalat uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele nokareiden päälle hieman jauhoja ja painele ne ohuiksi, pyöreiksi levyiksi.
- Paista 250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Voitele kuumien rieskojen pintaan kevyesti kasvimargariinia.
Huomioithan, että reseptiikassa käytettävien PILTTI-tuotteiden ikäsuositukset eivät suoraan kerro lopullisen reseptin ikäsoveltuvuudesta. Arvioithan reseptin soveltuvuuden aina lapsen ikätason mukaisesti.
PILTTI-tuotteet sopivat koko perheelle. Hyödynnä vaikka suolaisessa leivonnassa!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme päivittäin reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.