Mansikoita pizzassa – mitä ihmettä? Mansikka-vuohenjuustopitsa on täydellinen kesäruoka. Kun ladot pitsan päälle vielä punaista nippusipulia, pinjansiemeniä, balsamikastiketta ja tuoretta basilikaa, on kesäinen makunautinto syömistä vaille valmis.

 

Mansikka-vuohenjuustopitsa

2 pitsaa

Pitsapohja:

  • 3 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 8-10 l pizzajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • ranskankermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • vuohenjuustoa
  • tuoreita mansikoita
  • punaista nippusipulia
  • pinjansiemeniä
  • balsamikastiketta
  • tuoretta basilikaa

 

Valmista pitsapohja. Mittaa vesi kulhoon ja liuota sekaan hiiva. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on kiinteää, muttei kuivaa. Sekoita joukkoon suola ja öljy, vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pitsapohjat suoraan leivinpaperille jauhotetuin käsin.

Levitä pohjille ranskankermaa ja mausta se ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä pohjille vuohenjuustosiivuja, pilkottuja mansikoita ja renkaiksi leikattua nippusipulia sekä hieman pinjansiemeniä. Nippusipulin vihreät osat voit säästää pitsan päälle laitettavaksi vasta uunin jälkeen.

Paista pitsoja mahdollisimman kuumassa uunissa noin 5-10 minuuttia, kunnes pohja on kypsää. Viimeistele nippusipulin varsilla, balsamikastikkeella ja tuoreella basilikalla. Halutessasi voit laittaa vielä valmiin pitsan päälle muutaman tuoreen halkaistun mansikan.

 

Mansikka-vuohenjuustopitsa