Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Miten arkiruokien klassikosta, nakkikastikkeesta, tehdään vielä parempaa? Hiomalla maustaminen huippuunsa! Soijakastike tuo kastikkeen makuun herkullisen lisän. Nakkikastike tarjoillaan tietysti juureksilla tuunatun perunapyreen kanssa.

Neljälle

  • 1 pkt nakkeja (400 g)
  • 1 sipuli
  • 1+2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl Kikkoman Soijakastiketta
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • tuoretta persiljaa

Juures-perunapyre:

  • 800 g perunoita
  • 300 g lanttua
  • 200 g juuriselleriä
  • 2 rkl voita
  • punaista maitoa
  • suolaa

Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja ruskista nakit. Siirrä ruskistetut nakit sivuun odottamaan.

Kuumenna 2 rkl voita pannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää vehnäjauhot ja anna niiden ruskistua. Lisää vesi ja murusteltu lihaliemikuutio pannulle ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen kymmenen minuutin ajan. Mausta kastike tomaattipyreellä, Soijakastikkeella, dijon-sinapilla ja mustapippurilla. Lisää nakit ja kerma, anna kiehahtaa. Tarkista maku. Viimeistele nakkikastike hienonnetulla tuoreella persiljalla ja tarjoile juures-perunapyreen kanssa.

Juures-perunapyre:

Kuori ja paloittele perunat, lanttu ja juuriselleri. Laita juurekset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, palojen koosta riippuen noin 15-30 minuuttia. 

Valuta vesi pois ja lisää voi kattilaan. Pyöräytä muussiksi käsivatkaimen avulla ja lisää maitoa sen verran, että saat sopivan rakenteen. Mausta suolalla.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.