Uunissa kokonaisena paahdetut maa-artisokat muuttuvat meheviksi suupaloiksi. Valkosipulitimjamidipin kanssa tarjoiltuna ne ovat vaivatonta tarjottavaa illanistujaisissa tai ruokaisa alkupala aterialle.
Neljälle alkupalaksi
Valmistusaika: 10 min
Kypsennysaika: 30-40 min
Ainekset
Maa-artisokat
- 600 g mahdollisimman pieniä maa-artisokkia
- 2 rkl oliivi-, auringonkukka- tai rypsiöljyä
- 0,5 tl laadukasta suolaa
Valkosipulitimjamidippi
- 50 g creme fraichea
- pieni valkosipulinkynsi murskattuna
- 0,25 tl laadukasta suolaa
- 1 tl tuoreita timjamin lehtiä tai 2 tl kuivattuja
Valmistus
- Kuumenna uuni 200°C.
- Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla. Siirrä talouspaperin päälle ja anna hetki kuivahtaa. Jos joukossa on isompia yksilöitä, voit halkaista ne saman kokoisiksi kuin muut.
- Siirrä maa-artisokat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä suola. Pyörittele ainekset hyvin sekaisin ja siirrä leivinpaperoidun pellin päälle.
- Paahda maa-artisokkia uunissa n. 15-20 jonka jälkeen kääntele niitä hieman ja paahda vielä 15-20 min koosta riippuen. Valmiit maa-artisokat ovat pehmeitä ja niistä on vuotanut hieman nestettä pellille.
- Valmista maa-artisokkien kypsyessä dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jätä tekeytymään.
- Syö maa-artisokat lämpimänä dipin kera, varo sisältä valuvaa kuumaa nestettä!