Uunissa kokonaisena paahdetut maa-artisokat muuttuvat meheviksi suupaloiksi. Valkosipulitimjamidipin kanssa tarjoiltuna ne ovat vaivatonta tarjottavaa illanistujaisissa tai ruokaisa alkupala aterialle.

Neljälle alkupalaksi

Valmistusaika: 10 min

Kypsennysaika: 30-40 min

Ainekset

Maa-artisokat
  • 600 g mahdollisimman pieniä maa-artisokkia
  • 2 rkl oliivi-, auringonkukka- tai rypsiöljyä
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
Valkosipulitimjamidippi
  • 50 g creme fraichea
  • pieni valkosipulinkynsi murskattuna
  • 0,25 tl laadukasta suolaa
  • 1 tl tuoreita timjamin lehtiä tai 2 tl kuivattuja

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200°C.
  2. Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla. Siirrä talouspaperin päälle ja anna hetki kuivahtaa. Jos joukossa on isompia yksilöitä, voit halkaista ne saman kokoisiksi kuin muut.
  3. Siirrä maa-artisokat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä suola. Pyörittele ainekset hyvin sekaisin ja siirrä leivinpaperoidun pellin päälle.
  4. Paahda maa-artisokkia uunissa n. 15-20 jonka jälkeen kääntele niitä hieman ja paahda vielä 15-20 min koosta riippuen. Valmiit maa-artisokat ovat pehmeitä ja niistä on vuotanut hieman nestettä pellille.
  5. Valmista maa-artisokkien kypsyessä dippi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jätä tekeytymään.
  6. Syö maa-artisokat lämpimänä dipin kera, varo sisältä valuvaa kuumaa nestettä!