Kaupallinen yhteistyö: Suvituore

 

Tästä kesä voi alkaa! Suomalaiset varhaisvihannekset vyöryvät kauppoihin ja tämän upean sesongin aloittaa kotimainen luomusipulinippu! Yhdistimme sen luomukeräkaaliin, joka löytyy myös Suvituoreen tuoteperheestä. Pitkin kasvukautta me kuluttajat pääsemme nauttimaan mitä ihanimmista Suvituoreen viljelijöiden tuottamista kasviksista.

Varhaiskaali-kevätsipuli -panzanellasalaatti

4-6 hlö

 

2 avomaankurkkua

1 varhaiskaali

2 nippua luomukevätsipulia

1 dl väkiviinaetikkaa

0,5 dl vettä

2 rkl sokeria

2 tl suolaa

1 pnt tilliä

2 dl maustamatonta jogurttia

1 sitruunan mehu ja kuori

2 pnt romainesalaattia

2 + 2 rkl oliiviöljyä

5 paksua viipaletta leipää

kourallinen sokeriherneitä

 

suolaa ja pippuria maustamiseen.

tuoretta minttua koristeluun

 

Aloita salaatin tekeminen pilkkomalla avomaankurkut ja toinen nippu kevätsipulia suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa puolikas varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi ja laita suikaleet pilkottujen kurkkujen ja kevätsipulin kanssa laakeaan kulhoon. Lisää mukaan vielä puolikas puntti hienoksi hakattua tilliä.

Sekoita pienessä kulhossa etikka, vesi, sokeri ja 2 tl suolaa, niin että sokeri ja suola sulavat. Kaada pikkeliliemi kaalin ja muiden kasvisten päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistat lopun salaatin.

Laita uuni lämpiämää 190-asteeseen. Revi leipäviipaleet runsaan suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Pirskottele päälle n. 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 5 minuuttia.

Sekoita isossa kulhossa jogurtti ja 2 rkl oliiviöljyä. Lisää mukaan hyppysellinen suolaa, pippuria, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Pyörittele romaine-salaatinlehdet jogurttikastikkeessa ja asettele ne laakeaan tarjoiluastiaan. Laita salaatinlehtien päälle pikkelöidyt kasvikset ja pitkittäin halkaistuja sokeriherineitä. Pyörittele paahdetut leipäpalat myös jogurttikastikkeessa ja laita tarjoiluastiaan lopun salaatin seuraksi.

Paahda toinen nippu kevätsipuleita kokonaisina pannulla tai grillissä ja lisää salaatin päälle.

Koristele salaatti tuoreella tillillä ja mintulla.

 

Salaatti maistuu hyvin kesäisten grilliherkkujen kanssa, mutta jos haluat itse salaatista vieläkin ruokaisamman voit grillata jäljelle jääneen puolikkaan varhaiskaalin paloina salaatin lisukkeeksi.