Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman
Nyt twistataan perinteinen makaroonilaatikko seuraavalle makutasolle! Rapeapintainen ja mehevä peltimakaroonilaatikko tarjoillaan itse tehdyn punajuuriketsupin kanssa. Maustamisessa käytetään Kikkoman soijakastiketta, jolla voidaan vähentää suolan käyttöä ja saadaan ruokaan monipuolisempi makumaailma.
neljälle
peltimakaronilaatikko:
- 5 dl makaronia
- 2 sipulia
- 400 g jauhelihaa tai kasvisjauhista
- 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
- mustapippuria
- 150 g Koskenlaskija-juustoa
- 2 munaa
- 5 dl maitoa
- tuoretta persiljaa
punajuuriketsuppi:
- 4 punajuurta (500 g)
- 1 dl omenasiideriviinietikkaa
- ¾ dl kookos- tai intiaanisokeria
- 1 rkl Kikkoman soijakastiketta
- ¼ tl jauhettua korianteria
- ¼ tl jauhettua kanelia
- 1 dl vettä
peltimakaronilaatikko:
Keitä makaronit lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Siirrä siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja kippaa leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli joukkoon pehmenemään. Lisää tarvittaessa loraus öljyä. Mausta jauheliha soijakastikkeella ja mustapippurilla. Sekoita kypsä jauhelihaseos makaronien joukkoon. Leikkaa Koskenlaskija pieniksi kuutioiksi ja sekoita makaronilaatikon joukkoon. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon maito. Kaada seos makaronilaatikon päälle tasaisesti.
Paista peltimakaronilaatikkoa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Käännä grillivastukset päälle ja paista vielä viitisen minuuttia. Ripottele valmiin makaronilaatikon päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoile punajuuriketsupin kanssa.
punajuuriketsuppi:
Kuori ja paloittele punajuuret. Keitä tai höyrytä punajuuret pehmeiksi. Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen ja lisää omenasiideriviinietikka, sokeri, soijakastike, korianteri ja kaneli. Surauttele sileäksi. Lisää vesi pieninä määrinä kerrallaan, kunnes ketsuppi on sopivan paksuista. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.