Yhdistä kesän makeat persikat sekä nektariinit kookokseen ja heitä joukkoon kourallinen lempipähkinöitäsi. Saat herkullista fudgea nautittavaksi terveellisenä herkkuna tai välipalana.
Valmistusaika: 30 min
Jähmettymisaika: 1 h
Ainekset
- 200 g kookoshiutaleita (tai 2 dl kookosvoita)
- yhteensä 4 persikkaa ja/tai nektariinia
- 1 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai kookossiirappia
- 1 rkl kookosöljyä
- 0,5 dl pistaasi- tai muita pähkinöitä
Valmistus
- Mittaa kookoshiutaleet monitoimikoneeseen ja aja ne tasaiseksi löysäksi tahnaksi. Tämä vie koneen tehosta riippuen 10-15 min. Työntele reunoille tarttunut massa alas, jotta tahna on tasaista.
- Leivinpaperoi n. 18X25 cm vuoka.
- Sillä aikaa pese ja pilko persikat ja nektariinit. Lisää kookoksen joukkoon, kun kookos on valmista.
- Makeuta massa ja lisää kookosöljy. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää pistaasipähkinät ja pyöräytä vielä sen aikaa, että pähkinät pilkkoontuvat vähän, mutta jäävät vielä sattumiksi.
- Siirrä massa leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita.
- Anna jähmettyä jääkaapissa n. tunti. Leikkaa neliöitä terävällä veitsellä ja tarjoile kylmänä. Säilyy ilmatiiviisti säilytettynä jääkaapissa noin viikon.