Perunalasagne – kevään maukkain vuokaruoka / Kaupallinen yhteistyö: Apetit
Tämä kevät on ollut erikoista aikaa myös monien perheiden keittiöissä: ruokaa on pitänyt tehdä huomattavasti enemmän kuin tavallisesti, kun perheenjäsenet ruokailevatkin kotona eivätkä koulussa, päiväkodissa ja työpaikoilla. Isot kattilalliset soppaa ja spagettia ovat tulleet tutuiksi, samoin pariksi päiväksi piisaavaat vuokaruuat. Kehittelimme Apetitin uutuusperunoista, maustetuista perunasiivuista, herkullisen ja helpon vuokaruuan: perunalasagnen!
Maustetut perunasiivut auttavat arjessa
Tässä kasvisenergiaa pursuavassa lasagnessa perunasiivut korvaavat lasagnelevyt. Lopputulos on paitsi gluteeniton, myös todella mehevä. Apetit on tuonut tänä keväänä pakastealtaisiin maustetut perunasiivut kahdessa maussa: yrttiset sekä sour cream & onion. Perunasiivut sopivat hyvin perunalasagnen kaltaisiin uuniruokiin, laatikoihin ja kiusauksiin sekä ihan vain sellaisenaan lisukkeena nautittavaksi.
Perunalasagneen sopivat siivuista kummat tahansa, mutta yrttisten perunasiivujen kumina ja timjami sopivat lasagnen makumaailmaan täydellisesti.
Perunasalagnessa maistuvat makea paprika ja lempeä kesäkurpitsa. Proteiinia ruokaan tuovat Apetit Kasvisjauhispyörykät. Maut sitoo yhteen ricottajuusto ja loppusilauksen antavat parmesaani ja mozzarella.
pssst! Jos haluat päästä perunalasagnen suhteen vielä helpommalla, vaihda tuore sipuli puolikkaaseen pussiin Apetit Kotimainen sipulikuutioita ja paprika vaikkapa klassiseen herne-maissi-paprikaan.
Muista myös herkulliset porkkana-kvinoapyörykkäwrapit, jotka sopivat mainiosti vaikkapa viikonlopun herkkuruuaksi tai retkievääksi!
Perunalasagne
Kuudelle – kahdeksalle
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl chilirouhetta
- 2 prk säilyketomaatteja (kokonaisia tai murskaa) á 400 g
- suolaa ja mustapippuria
- 1 kesäkurpitsa
- 1 rs ricottaa (250 g)
- 1 pss Apetit Kasvisjauhispyöryköitä (240 g)
- 1 pss Apetit Kotimainen perunasiivuja yrttiset (500 g)
- 1 pallo mozzarellaa
- 50 g parmesaania raastettuna
- tuoretta basilikaa
Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko paprika paloiksi.Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja paprika, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää punaviinietikka, sokeri, oregano ja chilirouhe, sekoita. Lisää säilyketomaatit kasariin ja kuumenna. Anna muhia 15-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Mausta ricotta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä ja ala kasaamaan lasagnea. Laita pohjalle tomaattikastiketta, kastikkeen päälle perunasiivuja, sitten kesäkurpitsasiivuja, sitten tomaattikastiketta, halkaistuja kasvisjauhispyöryköitä, ricottaa nokareina ja hieman parmesaania. Sitten taas perunoita, kesäkurpitsoita, tomaattikastiketta, kasvisjauhispyöryköitä, ricottaa ja parmesaania. Jatka, kunnes ainekset loppuvat. Päällimmäiseksi jätä hieman tomaattikastiketta ja parmesaania. Revi päälle mozzarella.
Paista perunalasagnea 200 asteessa 40 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pinta ruskisuu. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.