Kotimainen peruna on sesongissa maaliskuussa. Perunasta valmistetaan herkullinen perunapannukakku, jonka maku kruunataan maukkaalla tuorejuustotäytteellä ja tuoreilla yrteillä. 

Vinkki: Voit lisätä pannukakkuun esimerkiksi rapeaksi paistettua pekonia tai kinkkua tuomaan ruokaisuutta ja lisämakua.

 

Perunapannukakku tuorejuustotäytteellä

Viidelle
Valmistusaika: 60 min

  • 5 dl maitoa 
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl sulatettua voita 
  • 1 tl suolaa 
  • 500 g jauhoisia perunoita 
  • 1 dl juustoraastetta

Tuorejuusto-kermaviilitäyte:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 150 g kermaviiliä
  • 1 iso punasipuli
  • suolaa 
  • mustapippuria 

 

Valmista pannukakku. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Mittaa joukkoon maito, sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla sekoittaen. Siirrä taikina sivuun odottamaan. 

Kuori ja raasta perunat. Puristele perunaraasteesta ylimääräinen neste pois ja lisää taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää vielä juustoraaste ja sekoita huolellisesti. 

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Vuoraa 40 x 32 cm uuninkestävä vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina uunivuokaan. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa ensin 15 minuuttia, laske sitten lämpöä 225 asteeseen ja jatka paistamista 10–15 minuuttia tai kunnes pannukakku on kypsä ja kauniin kullanruskea.  

Kun pannari paistuu uunissa, valmista tuorejuusto-kermaviilitäyte. Kuori ja hienonna punasipuli. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää kermaviili ja sipuli. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta jääkaappiin tekeytymään. 

Tarjoile herkullinen perunapannukakku täytteen kera. 

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista. 

Perunapannukakku