Porkkana-kvinoapyörykkäwrapit – Kaupallinen yhteistyö: Apetit
Wrapit ovat hauskaa ruokaa! Me kääräisimme ohuen leivän väliin tällä kertaa sesongin ihanimpia vihanneksia, piparjuurella maustettua jogurttia sekä rapsakoita Porkkana-kvinoapyöryköitä.
Näin saat munakoisosta maistuvaa
Munakoiso on yksi kevätsesongin tähdistä ja oikein valmistettuna se maistuu kaikille. Aiemmin munakoisolajikkeet olivat kitkeriä ja kitkeryyttä poistettiin itkettämällä munakoisoja suolan avulla. Nykyiset lajikkeet eivät kaipaa itketystä maun vuoksi, mutta rakenteen takia tuo pieni vaiva kannattaa nähdä. Itketetyt munakoisot paistuvat pehmeiksi ja meheviksi.
Itkettämisen lisäksi munakoiso kaipaa öljyä. Kun munakoisot ovat saaneet itkeskellä suolan kanssa siivilässä, paloista puristellaan ylimääräinen neste ja ne pyöritellään öljyssä. Munakoisot voi tämän jälkeen paistaa pannulla tai paahtaa uunissa kauniin paistuneen ruskeiksi ja suussa sulaviksi.
Pirteä piparjuuri sopii moneen
Piparjuuri oli muinoin tärkeä maustekasvi Suomessa, mutta nykyisen sen käyttö on melko vähäistä. Ennen piparjuurella oli tärkeä asema rohtona ja nykyisinkin sitä käytetään mm. vilustumisoireiden hoitoon.
Piparjuuren voimakas, jopa tulinen maku sopii moniin ruokiin, kuten kalaruokiin, muhennoksiin, raasteisiin ja kylmiin kastikkeisiin, kuten tässä meidän reseptissämme. Kokeile raastaa piparjuurta myös perunamuussin joukkoon!
Rouheat Porkkana-kvinoapyörykät pelastavat arjen
Apetitin kevään uutuuksien joukossa on hurmaavan makuiset Rouheat Porkkana-kvinoapyörykät. Me paistoimme ne pannulla ja kääräisimme wrapiksi (käytimme rieskan sijaan sulatettua Apetit Kotimainen nelikko pizzapohjaa, toimii!) yhdessä sesongin ihanien vihannesten kanssa. Rouheat Porkkana-kvinoapyörykät ovat vegaanisia ja gluteenittomia ja ne sisältävät mm. kotimaista oranssia sekä keltaista porkkanaa, kvinoaa, auringonkukansiemeniä ja vegaanista juustoa.
Porkkana-kvinoapyöryköiden sijaan voit täyttää wrapit myös Apetit Punajuuripyöryköillä. Pyörykät maistuvat myös pitaleipien välissä hummuksen kera sekä perinteisemmin muussin ja puolukkahillon kanssa tarjoiltuna.
Jos otat wrapit evääksi retkelle tai töihin, anna Rouheiden Porkkana-kvinoapyöryköiden ja paahdettujen munakoisojen jäähtyä ennen rullien täyttämistä.
Muista myös ihana perunapizza pinaattipestolle, löydät reseptin täältä.
Porkkana-kvinoapyörykkäwrapit
Neljälle
- 1 pss Apetit Rouhea Porkkana-kvinoapyöryköitä (320 g)
- 1 pkt Apetit Kotimainen nelikko pizzapohjia (4 x 90 g)
- 1 munakoiso
- ½ rkl suolaa
- 1 + 1 rkl Apetit rypsiöljyä
- suippopaprikaa
- salaattia
- tuoretta minttua
piparjuurijogurtti:
- 1-2 rkl piparjuurta raastettuna
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
Ota Porkkana-kvinoapyörykät ja nelikko pizzapohjat sulamaan noin tunti ennen ruokailua.
Leikkaa munakoiso paloiksi ja laita palat siivilään. Sekoita suola joukkoon ja jätä noin puoleksi tunniksi “itkemään”, näin munakoisoista irtoaa nestettä suolan avulla. Puristele itketetyt munakoisot käsissä ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon 1 rkl öljyä ja paahda 175 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes munakoisot ovat pehmentyneet ja saaneet hieman väriä.
Sekoita piparjuurijogurtin ainekset keskenään. Paista Porkkana-kvinoapyörykät ruokalusikallisessa öljyä pannulla. Leikkaa suippopaprika renkaiksi.
Lämmitä nelikko pizzapohjat pannulla tai mikrossa. Levitä nelikko pizzapohjille piparjuurijogurttia ja täytä ne salaatilla, suippopaprikalla, munakoisoilla ja Porkkana-kvinoapyöryköillä. Viimeistele annokset tuoreella mintulle. Tarjoile rullaksi käärittynä.
Apetitin verkkosivuilta löydät runsaasti herkullisia reseptejä ja vinkkejä kasvisten lisäämiseen ruokavaliossasi. Seuraa Apetitia myös Facebookissa ja Instagramissa!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.