Kaupallinen yhteistyö: Snellman

 

Kotimainen paprika on juuri nyt parhaimmillaan. Satokausi-keittiössä punaisia, keltaisia, oransseja ja vihreitä C-vitamiinipommeja paahdetaan kuumassa grillissä, pikkelöidään salaateissa syötäväksi ja popsitaan ihan sellaisenaan. Pannulla paistetut paprikat maistuvat mielettömiltä myös salsicciasämpylöiden välissä. Lue lisää sesongin paprikasta ja ota talteen mehevien Salsicciasämpylöiden resepti!

Paprikassa on positiivista potkua

Paprika on yleisinimitys perinteisille ruokapaprikoille, metkan muotoisille suippopaprikoille sekä maustepaprikoille, joita myös chilipaprikoiksi kutsustaan. Eri lajikkeiden maku vaihtelee makeista ja miedoista kirpeisiin ja tiukan tulisiin. Lähes kaikki sateenkaaren värit ovat läsnä, jopa sinipunaisiin ja lähes valkoisiin paprikalajikkeisiin saattaa kaupoissa ja toreilla törmätä. Kaikkia yhdistää kapsaisiini, joka aiheuttaa poltteen tunnetta kipua aistivissa hermosoluissa.

Tuoreet paprikasiivut maistuvat mainioilta välipalana, leivän päällä, juustojen seuralaisina ja dippivihanneksina. Kypsennettynä paprikaa sopii käyttää niin wokeissa, kastikkeissa, keitoissa, padoissa, grillivartaissa kuin salaateissakin. Myös pikkelöintiä eli etikkaliemeen säilömistä kannattaa kokeilla. Kotimaisten, C-vitamiinipitoisten paprikoiden sesonki kestää lokakuuhun asti. Juuri nyt on siis aika popsia, paahtaa, paistaa ja pikkelöidä! 

Muhevat Salsicciasämpylät täytetään mausteisilla makkaroilla

Ruokaisat Salsicciasämpylät saavat paistetun paprikan lisäksi täytteekseen perinteisiä mummonkurkkuja, pikanttia pekonimajoneesia sekä Snellmanin All Natural Salsiccia -makkaroita, jotka paistetaan pannulla tai grillissä tirisevän kuumiksi.

Suomalaisesta possun- ja naudanlihasta valmistettu italialaistyyppinen makkara on tulvillaan mehevää makua, sillä se on maustettu merisuolan ja valkosipulin lisäksi aniksella, mustapippurilla, korianterilla, fenkolilla, salvialla ja timjamilla. Paitsi Salcicciasämpylöihin aitojen makujen makkara sopii myös vartaisiin, grilliin, pannulle ja uuniruokiin. 

Muhkea maku syntyy aidoista mausteista ja sesongin kasviksista – ilman lisäaineita!

Usean vuoden tuotekehityksen tuloksena kauppojen hyllyille saapunut All Natural -tuotesarja on taattua Snellman-laatua. Mainio makukokemus syntyy täysin ilman lisäaineita, sillä mukavat mausteyhdistelmät, makuja korostava merisuola ja kotimainen laatuliha eivät turhia E-koodeja rinnalleen kaipaa. Siispä jyrkkä ei fosfaatille, natriumglutamaatille, nitriitille ja keinotekoisille aromeille – ja riemukas kyllä kotikeittiöistä tutuille raaka-aineille, aidoille mausteille ja puhtaille mauille!

Puhtaat, aidot ja raikkaat maut ovat myös kotimaisten kasvisten tunnusmerkki. Siksi sämpylöiden sisään lisätään avomaankurkuista, tillistä ja etikkapikkelistä hetkessä hölskytettäviä mummonkurkkuja, pannulla pikaisesti pyöräytettyä paprikaa sekä nippusipulilla ja valkosipulilla höystettyä pekonimajoneesia.

Salsicciasämpylät & pekonimajoneesi

Neljälle

 

 

Mummonkurkut:

  • 2 avomaankurkkua
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1 ½ rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

 

Pekonimajoneesi:

  • 1 pkt Snellman Kunnon pekonia (150 g)
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl nippusipulia hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl chilihiutaleita
  • mustapippuria

 

Valmista ensin mummonkurkut ja pekonimajoneesi alla olevien ohjeiden mukaan.

Grillaa tai paista makkarat kuumiksi. Suikaloi paprikat ja paista niitä hetki pannulla öljyssä. Mausta paprikat suolalla ja mustapippurilla. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne.

Täytä sämpylät pekonimajoneesilla, salaatilla, paistetuilla paprikoilla, mummonkurkuilla ja makkaroilla. Tarjoile lämpiminä.

 

Mummonkurkut:

Leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi. Hienonna tilli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sulje kannella tai esimerkiksi sopivan kokoisella lautasella. Ravista voimakkaasti. Laita hetkeksi jääkaappiin marinoitumaan.

 

Pekonimajoneesi:

Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Laita pekoni hetkeksi valumaan siivilään ja sekoita se jäähtyneenä majoneesin joukkoon. Hienonna nippusipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita sipulit ja chilihiutaleet pekonimajoneesin joukkoon. Mausta ripauksella mustapippuria. Anna maustua hetki jääkaapissa.

 

Lue lisää Snellmanista heidän Instagramista @herrasnellman!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Satokauden kasviksista.