TARVITSET:
n.10 Maa-artisokkaa
2 fenkolia
3 raitajuurta
1 tl pippuria
1/2 tl suolaa
2,5 dl kaurakermaa
1 pkt (300g) marinoitua tofua (esim. Jalotofu kylmäsavu)
4 dl suppilovahveroita
n. 1 rkl ruokaöljyä paistamiseen
1-2 valkosipulin kynttä
kourallinen persiljaa
VAIHE 1:
- Pese juurekset, pilko maa-artisokat, halkaise fenkoli ja raitajuuret.
- Laita paistopussi uunivuoan pohjalle ja levitä maa-artisokat pussiin.
- Lisää suolaa, pippuria ja
kaada kaurakerma päälle. - Aseta halkaistut fenkolit ja raitajuuret päälle ja sulje pussi.
- Paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia.
VAIHE 2
- Kun juurekset ovat paistuneet n. 20 minuuttia, avaa tofupaketti ja kuivaa pinta talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä.
- Revi suppilovahverot pienemmiksi ja paahda hetki kuumalla pannulla.
- Kun vesi on haihtunut,
lisää öljy. Pilko valkosipuli ja persilja, ja lisää ne pannulle. Nosta paistos erilliseen kulhoon. - Ota kuivattu tofu, leikkaa se kolmioksi ja halkaise palat. Paahda ensin kuivalla pannulla, ja lisää hetken päästä öljy.
- Kun pinta on paistunut kauniin rapeaksi, on tofupihvi valmis ja lisää
sienipaistos pannulle ja paista vielä hetki. - Ota juurekset uunista ja revi pussi auki. Varo kuumaa höyryä!
- Tarjoile syksyn herkut suoraan paistopussista tai rakenna lautasille annokset.
Eskimo Ekopaistopussin hyödyt:
• Säästyt ylimääräiseltä tiskiltä ja vuokien pesulta
• Pussi estää kosteuden haihtumisen ja kasvikset kypsyvät pussin sisällä tasaisesti meheväksi
• Paistopussissa oleva kerma saa makunsa höyrystyvistä kasviksista ja juureksista
• Revitty tai leikattu paistopussi on kaunis yksityiskohta tarjoilupöydässä
• Paistopussi sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja on valmistettu paperista
Tutustu paistopusseihin täältä!