Joko olet kokeillut parsan grillaamista? Mielestäni se on ehdottomasti paras tapa kypsentää vihreä parsa!
Vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse edes kuoria. Napsauta vain puiseva tyvi poikki ja nakkaa huuhtaistut parsat grilliin. Grillatusta parsasta syntyy myös hauska muunnelma klassisesta caesar-salaatista, parsa nimittäin rakastaa majoneesia ja parmesania.
Grillatut parsat caesar-kastikkeella
4:lle lisukkeeksi tai 2:lle alkuruoaksi
*
500 g vihreää parsaa
1 rkl öljyä
suolaa & mustapippuria
2 rkl raastettua parmesania
2 dl leipäkrutonkeja
1 dl caesar-kastiketta
Leikkaa parsoista puisevat tyvet pois ja hiero öljy parsoihin. Grillaa parsoja aika ajoin käännellen noin 10 minuuttia, kunnes hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile vastaraastetun parmesanin, leipäkrutonkien ja caesar-kastikkeen (osta valmiina tai valmista itse alla olevan ohjeen mukaan) kera.
~
Nopea caesar-kastike
*
1 dl valmista majoneesia
1 pieni valkosipulinkynsi
1 sardellifile
2 rkl vastaraastettua parmesania
Hienonna valkosipulinkynsi ja sardellifile. Sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.