Ananaskirsikat on helppo tuunata näyttäviksi tarjottaviksi vaikka juhlapöytään.
n. 20 kpl
Valmistusaika: 20 min
Jähmettymisaika: 15 min
Ainekset
- 1 rasiallinen jääkaappikylmiä ananaskirsikoita
- 100 g tummaa suklaata ja/tai valkosuklaata
- kourallinen pähkinöitä (esim. hassel-, cashew- tai pistaasipähkinöitä) ja/tai kookoshiutaleita
Valmistus
- Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa pehmeäksi.
- Rouhi pähkinät pieneksi muruseksi ja/tai kaada kookoshiutaleet pieneen astiaan valmiiksi.
- Avaa ananaskirsikan verholehdet varovasti ja taita ne pois tieltä. Dippaa kirsikka suklaaseen ja anna ylimääräisten tippua pois. Kasta suklainen kirsikka sen jälkeen pähkinämurussa tai kookoshiutaleissa. Siirrä leivinpaperin päälle jähmettymään.
- Siirrä lopuksi jääkaappiin jähmettymään kovaksi. Voit leikata toisen verholehden puolikkaan kokonaan pois ja tarjoilla ananaskirsikan verholehden sisällä. Säilyy ilmatiiviisti jääkaapissa pari päivää.