Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria

 

Kesällä on aikaa herkutella ja kokeilla uusia makuja. Sesongin nektariinista, kirsikkatomaateista, paprikasta ja kevätsipulista sekoitettu värikäs tacosalaatti simppelillä salsavinegretillä on hellepäivän ruokaisa herkku, joka maistuu mainiolta pihaleikkien ja puutarhapuuhien lomassa. Pyöräytä tacosalaatti juhannuspäivälliselle, kanna salaattikulho kesäiseen noutopöytään tai kokkaa rapsakaksi paistetuilla tortillaletuilla ryyditettyä herkkua sunnuntaibrunssille!

Sopivasti potkua ja mojovasti makua

Herkullinen salsa syntyy rehellisistä raaka-aineista. Salsareseptit ovat usein summittaisia, mutta pääasia on, että ainekset ovat tasapainossa ja maku suunmukainen. Tymäkästi tomaattia, sopivasti sipulia, hieman chliä ja reilusti tuoreita yrttejä. Tomaattinen soosi kuuluu meksikolaiseen ruokakulttuuriin, mutta maistuu eri tavoin maustettuna melkein minkä ruoan kanssa tahansa.

Niin tekee myös Santa Maria Pineapple Salsa – makea, mutta mausteinen kastike, jossa maistuvat ananas ja tomaatti. Ananassalsa on yhtä aikaa kesäisen raikas ja mukavan makea, joten se toimii erityisen hyvin kesän ruokajuhlissa ja tuhtien grillattavien kaverina.

Valmista salsaa voit tuunata oman makusi mukaan. Jos tykkäät tulisemmasta, lisää tuoretta chiliä tai chilikastiketta. Voit pilkkoa sekaan pehmenneet tomaatit tai avokadon puolikkaan sekä puristaa samaan syssyyn mehut hedelmäkulhossa seilaavasta sitruunanpuolikkaasta. Kun silppuat salsan joukkoon vihanneslokeroon piiloutuneet kasvisten jämät sekä nahistumisen partaalle unohtuneet yrtit, vältät samalla hävikkiä. Rohkea kokkaaja upottaa salsan sekaan kourallisen tuoreita mansikoita, mangokuutioita, persikkaa, nektariinia tai raikasta melonia.

Mehukkaassa nektariinissa on kesän maku

Sileäkuoriset nektariinit ovat sesongissa juuri nyt! Nektariinit myydään kaupoissa usein hieman raakoina, jolloin niiden hedelmäliha on vielä kiinteää ja maku himpun verran happaman puolella. Kypsyttyään pari päivää huoneenlämmössä nektariini pehmenee, sen maku muuttuu kesäisen makeaksi ja hedelmälihasta tulee niin mehukasta, että hedelmän haukkaaminen vaatii erityistä varovaisuutta, etenkin jos päällä on vaaleaa vaatetta. Kypsän nektariinin tunnistaa pehmeästä pinnasta ja makeasta tuoksusta.

Lähisukulaisensa persikan tavoin nektariini sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Pariloi, paahda ja grillaa tai leivo nektariinipiirakka! Yksinkertaisen, mutta superherkullisen jälkiruoan saat pyöräyttämällä nektariininpuolikkaat pannulla tai parilalla voissa ja sokerissa ja lusikoimalla lautaselle vaniljajäätelöä.

Satokausi-keittiössä nektariinisesonkia juhlistetaan värikkäällä tacosalaatilla, johon pilkotaan mehukkaiden hedelmien lisäksi sesongin paprikaa, kevätsipulia, kirsikkatomaatteja, korianteria, salaattia sekä erilaisia versoja. Mojovan makukokemuksen kruunaavat meksikolaiset Santa Maria Red Jalapeño Hot -chilipippurit, chilillä ja inkiväärillä maustettu Delikaura sekä pannulla rapeaksi paistetut tortillaletut, jotka murustellaan salaatin joukkoon. Värikäs tacosalaatti nautitaan ihanan salsavinegretin kera!

Värikäs tacosalaatti salsavinegretillä

Neljälle

 

Tacosalaatti:

 

Salsavinegretti:

 

Tacosalaatti:

Leikkaa tortillasta pienempiä paloja. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja ruskista tortillat öljyssä molemmin puolin niin, että ne muuttuvat rapeiksi. Anna jäähtyä. Jos sinulla ei ole ylijääneitä tortilloita, voit käyttää myös valmiita tortilla chipsejä, joita ei tarvitse käsitellä mitenkään.

Revi salaatti tarjoiluvadille ja levitä sen päälle versot. Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Poista nektariineista kivet ja leikkaa paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Levitä kaikki kasvikset salaattipohjan päälle.

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista Delikaura rapeaksi. Anna jäähtyä hieman ja levitä salaatin päälle.

Viimeistele salaatti tuoreella korianterilla, Red Jalapenoilla ja mustapippurilla. Tarjoile salsavinegretin kanssa.

 

Salsavinegretti:

Mittaa kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin.