Pienien veriappelsiinitorttujen pohjan ja täytteen voi tehdä valmiiksi ja yhdistää juuri ennen tarjoilua.
9 torttua
Valmistusaika: 10 min (pohja) + 15 min (täyte)
Kypennysaika: 20 min (pohja)
Ainekset
pohja
- 1 3/4 dl mantelijauhoa
- 3 rkl kookosjauhoa
- 1 munanvalkuainen
- 0,5 dl voita sulatettuna
Veriappelsiinitahna
- 0,2 dl suolatonta voita
- 1 rkl hunajaa
- yhden veriappelsiinin mehu
- puolikkaan sitruunan mehu
- sitruunan kuori
- 3 munan keltuaista
Voiteluun
- suolatonta voita
Koristeluun
- Veriappelsiinilohkoja
Valmistus
- Lämmitä uuni 175° C.
- Rasvaa esimerkiksi muffinssipelti tai muu matala vuoka valmiiksi.
- Yhdistä kaikki pohja-ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Valmiin taikinan pitäisi muodostaa pallo.
- Jaa taikina vuokiin ja painele tasaisesti reunoille.
- Paista uunissa n. 15 min tai kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä kunnolla.
- Valmista tahna sulattamalla voi miedolla lämmöllä kattilassa. Kun voi on sulanut poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon mehut, sitruunankuori, hunaja. Sekoita kunnes seos on tasaista.
- Vatkaa joukkoon kananmunankeltuaiset ja palauta kattila levylle ja kuumenna varovasti jatkuvasti vatkaten kunness keltuaiset ovat sakeuttaneet seoksen.
- Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä.
- Lusikoi tahnaa torttupohjaan ja koristele muutamalla veriappelsiinilohkolla. Syö mahdollisimman pian.