Unohda perinteinen roiskeläppä ja hemmottele itseäsi jollain paremmalla. Nämä herkulliset bataatista valmistuvat pienet pitsaset ovat helppoja valmistaa ja oikeaa lohturuokaa.
n. 8 kpl
Valmistusaika: 15 min
Kypsennysaika: 40 min
Ainekset
- n. 800 g bataatti
- 1,5 l vettä
- 2 tl suolaa
- 3 rkl voita
- 2 isoa valkosipulinkynttä
- 3 tuoretta rosmariinin oksaa
- suolaa & mustapippuria maustamiseen
- n. 1 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl parmesanraastetta
Valmistus
- Pese bataatti huolellisesti juuresharjalla.
- Poista bataatin terävät päät ja leikkaa bataatista reilun sentin paksuisia kiekkoja.
- Siirrä kiekot suolalla maustettuun veteen ja keitä n. 20 min tai kunnes kiekot tuntuvat pehmeiltä haarukalla pistettäessä.
- Leivinpaperoi ja voitele pelti valmiiksi. Laita uuni lämpiämään täysille (250 C) ja grillivastuksille/ylälämmölle.
- Sulata voita lähes juoksevaksi, murskaa joukkoon valkosipulinkynnet, riivi kahdesta rosmariinin oksasta lehdet ja silppua joukkoon. Mausta suolalla (bataatti vaatii melko paljon) ja pippurilla. Sekoita hyvin. Siirrä syrjään odottamaan
- Kun bataatit ovat kypsiä, nostele ne reikäkauhan avulla pellille (valuta hyvin!).
- Muussaa bataattien sisäosa vahvan haarukan avulla. Bataatin kuori todennäköisesti repeää, yritä pitää kiekko kuitenkin mahdollisimman kasassa jottei se pala uunissa.
- Lusikoi jokaisen kiekon päälle reilusti valkosipulirosmariinivoita. Jatka voita oliiviöljyllä ja voitele bataattikiekkojen reunat öljyllä.
- Paista uunissa 20 min tai kunnes bataatit ovat kauniin ruskeita.
- Ota kiekot pois uunista ja ripottele päälle parmesanraaste ja loppu rosmariini. Paista vielä sen aikaa uunissa, että parmesanraaste sulaa.
- Anna jäähtyä hieman, mutta syö lämpimänä.
Halutessasi lihaisamman version voit ripotella pinnalle myös pekonin tai salamin palasia ennen uuniin laittoa.