Clafoutis – ranskalainen luumupannari on pannukakun ranskalainen esiäiti, jonka pehmeä koostumus muistuttaa vanukasta. Voit tarjoilla luumupannarin sellaisenaan tai jäätelön kanssa. 

Vinkki: Kokeile luumujen lisäksi myös muita sesongin hedelmiä ja marjoja kuten kirsikoita, karviaisia tai aprikooseja.

 

Clafoutis – ranskalainen luumupannari

Kuudelle
Valmistusaika: 45 min

  • 300 g luumuja
  • 2 ½ dl piimää
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun ja tarjoiluun: 

  • tomusokeria
  • vaniljakastiketta tai -jäätelöä

 

Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Voit käyttää noin kahden litran vuokaa tai pyöreää vuokaa, jonka halkaisija on 20-22 cm.

Puolita luumut ja poista kivet. Voit jättää pienet luumut puolikkaiksi, mutta isommat kannattaa leikata neljään osaan. Lado luumut vuoan pohjalle.

Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada taikina luumujen päälle. Paista 200-asteessa uunin keskitasossa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on hyytynyt ja saanut väriä pinnalta.

Jäähdytä ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Clafoutis, ranskalainen luumupannari