Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku
Eksoottisista hedelmistä kannattaa nauttia nyt! Värikkäät hedelmät ovat listattu vuoden 2019 ruokatrendiksi ja ne tuovat vaihtelua ja uusia makuja keittiöön. Suomalaissa ruokakulttuurissa hedelmät on perinteisesti nautittu sellaisenaan tai makeissa jälkiruoissa, mutta ne taipuvat kaikkiin ruokalajeihin – myös suolaisiin.
Uudistetussa Food Market Herkussa keskitytään talven aikana maailman parhaimpiin makuihin. Tuontihedelmät tuovat piristyksen Suomen talveen ja kevättalvella sesongissa ovat eksoottiset hedelmät. Niiden avulla arkisetkin raaka-aineet saavat suorastaan uuden säväyksen. Papaija, ananas, mango ja puoliveriappelsiinit ovat suuria sekä mehukkaita makupommeja, joiden kanssa ei kannata säästää mausteita. Papaija ja ananas kestävät hyvin myös kypsentämistä.
Tervetuloa Satokausi-kouluun!
Olemme itse torstaina 28.2.2019 Satokausikalenterin poppoon kanssa juhlimassa Espoossa uudistunutta Food Market Herkku Tapiolaa! Myymälässä on monipuolisesti ohjelmaa, maistatusta ja kilpailuja. Järjestämässämme Satokausi-koulussa tutustutaan eksoottisiin hedelmiin torstaina 28.2. klo 11 – 14 sekä 16 – 19. Tule moikkamaan meitä, maistamaan uusia makuja ja kyselemään mitä tahansa kasviksista.
Haluamme jakaa myös reseptit kaikkien käyttöön! Voit testata suunnittelemiamme makupareja myös kotikeittiössä. Näitä makupareja tarjoillaan Herkku Tapiolassa torstaina 28.2. Muista jakaa makukokemuksesi myös sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #satokausikalenteri ja #foodmarketherkku
Eksoottiset makuparit
Kahden raaka-aineen ceviche
Kiivi + graavilohi
Ceviche eli sitrushedelmien mehulla raakakypsytetty kala on Latinalaisessa-Amerikassa supersuosittua arkiruokaa. Kevättalvella sesongissa olevan kiivin entsyymit pilkkovat proteiineja ja siksi myös kiivi toimii raakakypsytyksessä. Helpoiten ceviche syntyy käyttämällä kiivin kaverina valmista graavilohta, mausteeksi riittää valmis chilimausteseos.
Tarvitset:
- Kiivejä
- Graavilohisiivuja
- Chilimaustesekoitus
Tee näin:
- Kuori kiivi ja leikkaa kuutioiksi
- Kuutioi graavilohi
- Sekoita ja rouhaise päälle chilimaustetta
Hawaijilainen leikkele
Ananas + savukinkku
Kuuluuko ananas pizzaan? Suosittu makuyhdistelmä taipuu näppäräksi alkupalaksi. Tuunaa tyylikkääksi käyttämällä tuoretta ananasta ja savustettua kinkkua, voit kokeilla kinkun tilalla myös kalkkunaleikkelettä!
Tarvitset:
- Ananasta
- Savustettua kinkkuleikkelettä
- Savupaprikajauhetta
Tee näin:
- Leikkaa ananas viipaleiksi
- Ripsauta päälle savupaprikajauhetta
- Kääri savukalkkunaleikkeleeseen.
Trooppinen juustosalaatti
Pitaija + gouda
Melonien makuinen mieto pitaija sopii hyvänä makuparina vahvoille juustoille. Kaunis pitaija tuo myös upeaa värikkyyttä juustolautaselle. Halkaise hedelmä, koverra ja hyödynnä kuori esillepanossa. Pitaija ja gouda sopivat hyvin myös täytteeksi ruokaisaan salaattiin!
Tarvitset:
- Pitaijaa
- Kypsää goudaa tai muuta kovaa juustoa
- Thaibasilikaa
Tee näin:
- Halkaise pitaija, koverra sisus ja kuutioi hedelmäliha
- Kuutioi juusto
- Sekoita ja revi joukkoon basilikaa
Papaijaa ja burrataa
Papaija + burrata
Huipputrendikäs burrata on suussasulavan kermainen, mozzarellasta valmistettu juusto. Korosta burratan täyteläisyyttä papaijan hapokkuudella. Tämä annos sopii erinomaisesti jaettavaksi annokseksi illanviettoon tai toimii pikaisena arjen pelastajana – mausta tinkimättä.
Tarvitset:
- Papaijaa
- Burrataa
- Hyvää oliiviöljyä
- Minttua
- Ripaus suolaa
Tee näin:
- Leikkaa papaija paloiksi
- Aseta burrata lautaselle ja lisää papaija
- Valele päälle hyvää oliiviöljyä, lisää mintunlehdet ja ripaus suolaa
Kurkumadippi ja Herkun Levainia
Kurkuma + jogurtti
Kauniin keltainen kurkuma on tällä hetkellä maailman kohutuin mauste! Sekoita pirteän värinen dippi kurkumasta ja turkkilaisesta jogurtista – helppoa, hyvää ja terveellistä. Dippaile Herkku Bakeryn kuuluisaa Levain 3 -juurileipää.
Tarvitset:
- Tuoretta kurkumaa
- Turkkilaista jogurttia
- Levain 3 -leipää
Tee näin:
- Kuori ja raasta kurkuma
- Sekoita jogurtti kurkuman joukkoon
- Leikkaa leivästä paloja ja dippaile
Uudistunutta Food Market Herkku Tapiolaa juhlitaan torstaina 28. helmikuuta. Myymälässä on monipuolisesti ohjelmaa, maistatusta ja kilpailuja. Jännittävien makuparien ympärille rakentuvassa Satokausi-koulussa tutustutaan eksoottisiin hedelmiin ja maistetaan sesonkia klo 11-14 sekä 16-19 tapahtuvissa demoissa. Tervetuloa!