Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen

 

Kuumana kesäpäivänä harvoin tekee mieli hikoilla keittiössä kuumien kattiloiden äärellä. Vesimelonigazpacho on ratkaisu hellekesän ruokailuihin: se valmistuu sukkelaan, maistuu ihanalta ja raikastaa koko olemuksen. Kesän coolein keitto maustetaan Rajamäen uusilla Liquid -mausteilla.

 

Vesimeloni – kesäinen suosikki

Kesällä kannattaa syödä vesimelonia. Paitsi että se on sesongissa, se on myös erinomainen nesteyttäjä kuumina päivinä: vesimelonista 90 prosenttia on vettä! Kypsän vesimelonin tunnistaa nuuhkaisemalla kukkaperää, kypsä meloni tuoksuu melonille! Raakaa vesimelonia voi kypsytellä huoneenlämmössä, jääkaapissa sitä ei kannata säilyttää pidempiä aikoja, mutta hedelmän voi toki viilentää ennen syömistä. Myös vesimelonin siemenet ovat syötäviä ja ravinteikkaita.

Vesimelonigazpachossa maistuu vesimelonin lisäksi muut kesän ihanat vihannekset: tomaatti, kurkku, lehtiselleri ja paprika. Tätä soppaa ryystämällä täyttyy äkkiä päivittäinen viisisataa grammaa vihanneksia! Tarjoile vesimelonigazpachon kanssa hyvää leipää tai viimeistele annos reilulla määrällä kotitekoisia krutonkeja tai paahdettuja leivänmuruja, niin ateriasta tulee tukevampi. 

 

Rajamäen tuotteilla viet makuelämyksen seuraavalle tasolle

Rajamäen on loihtinut makuja suomalaisten keittiöihin jo yli 125 vuoden ajan. Pitkät perinteet omaavan brändin tuotevalikoimaan kuuluu tänä päivänä viinietikoita, väkiviinaetikoita, balsamietikoita, balsamikastikkeita, oliiviöljyjä, Raikastusjuomia ja uusimpana tulokkaana luomulaatuisia Liquid -mausteita. 

 

Rajamäen Luomu Liquid -mausteet tarjoavat helpon ratkaisun herkullisiin makuihin niin kotona kuin myös kesämökillä ja vaikkapa veneillessä. Nestemäiset mausteet on säilötty luomu väkiviinaetikkaan ja merisuolaan ja pullot säilyvät avattuinakin huoneenlämmössä kahden vuoden ajan tarjoten aina raikasta makua ruokiin. Tuotteita voi käyttää niin ruuanlaitossa kuin pöytämausteinakin.

vesimelonigazpacho

Rajamäen Luomu Liquid -mausteet valmistetaan aina korkealuokkaisista luomuviljellyistä raaka-aineista. Ne ovat näppärä valinta varsinkin sesongin ulkopuolella, jolloin tuoreissa yrteissä ei ole kunnon makua ja ne kuihtuvat käsiin aiheuttaen hävikkiä.

Me maustoimme raikkaan vesimelonigazpachon Rajamäen Luomu Liquid Chilillä ja Basilikalla. Särmää keittoon tuo täyteläisestä italialaisesta punaviinistä valmistettu Rajamäen Punaviinietikka, pehmeyttä taas Rajamäen Eksta-Neitsytoliiviöljy, joka on korkealuokkainen kylmäpuristettu hedelmäisen makuinen öljy.

 

Vesimelonigazpacho

Kuudelle

  • 1 l vesimelonia kuutioina
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 3 tomaattia
  • ½ kurkku
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 limen mehu
  • 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 2 rkl Rajamäen Ekstra-Neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl Rajamäen Liquid Basilikaa
  • 1-2 tl Rajamäen Liquid Chiliä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta timjamia
  • krutonkeja tai paahdettuja leivänmuruja

Leikkaa vesimeloni kuutioiksi. Pilko lehtisellerit, tomaatit ja paprikat paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi keitoksi. Lisää limen mehu, punaviinietikka, oliiviöljy ja mausteet, surauta vielä sekaisin.

 

Laita keitto kylmään pariksi tunniksi. Jaa lautasille ja koristele annokset tuoreella timjamilla ja krutongeilla tai leivänmuruilla. Halutessasi käytä koristeena myös limesiivuja ja pieniksi kuutioituja gazpachossa käytettyjä vihanneksia.

Löydä makusalaisuudet ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta https://www.rajamaen.fi/. Muista myös seurata Rajamäen herkullisen rentoa meininkiä myös Facebookissa ja Instagramissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.