Heinäkuussa herkutellaan makeilla kotimaisilla tomaateilla. Kuuman kesäpäivän kylmä keitto valmistuu kypsistä tomaateista ja manteleista. Kylmä tomaatti-mantelikeitto nautitaan keitetyn kananmunan kera. 

 

Kylmä tomaatti-mantelikeitto

Neljälle
Valmistusaika: 15 min + viilennys

  • 1 kg tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mantelilastuja
  • 3 palaa vaaleaa leipää
  • 1 dl vettä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun:

  • keitettyjä kananmunia

 

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja poista kannat. Viipaloi valkosipulit.

Paahda mantelilastuja paistinpannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat kullanruskean värin. Siirrä mantelit pannulta lautaselle odottamaan. Laita leipäviipaleet pannulle ja paahda kummaltakin puolelta. Leikkaa tai revi paahdettu leipä palasiksi.

Laita valkosipulit, mantelilastut, leipä, vesi ja etikka tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi. Lisää kourallinen tomaattiviipaleita ja aja hienoksi. Jatka lisäämällä aina vähän tomaatteja kerrallaan. Soseuta seos hienoksi ennen kuin lisäät lisää tomaatteja. Tarkista, että keitosta tulee aivan sileää. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Anna tehosekoittimen käydä ja lisää lopuksi oliiviöljy ohuena nauhana. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viilennä keitto jääkaappikylmäksi ja tarjoa keitettyjen munanpuolikkaiden kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Kylmä tomaatti-mantelikeitto