Lanttu on paljon muutakin kuin joululaatikko. Paistettaessa lanttu muuttuu ihanan makeaksi ja sopii hyvin yhteen voimakkaiden juustojen ja yrttien kanssa. Tämä tuhti lanttulasagne saa kaverikseen tuoretta salviaa.
Vinkki: Lanttu ja muut paksukuoriset juurekset on helpoin kuoria isolla keittiöveitsellä kuorimaveitsen sijaan.
Lanttulasagne
Kuudelle
Valmistusaika: 90 min
- 500 g lanttua
- 200 g gruyére-juustoa
- 50 g voita
- 6 rkl vehnäjauhoja
- 1 l täysmaitoa
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua valkopippuria
- 1 sitruunan kuori
- 9-12 lasagnelevyä
- ½ ruukkua salviaa
Voitele lasagnevuoka. Kuori ja viipaloi lanttu hyvin ohueksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.
Raasta juusto. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot siivilän läpi samalla sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää maito erissä koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia. Lisää juustoraaste, sinappi, suola ja valkopippuri. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää kastikkeeseen.
Lado lasagnevuokaan ensin kerros lanttua, ripottele päälle hieman suolaa sekä revittyjä salvianlehtiä. Laita päälle kolme lasagnelevyä ja kaada juustokastiketta päälle. Toista sama kaksi-kolme kertaa. Jätä viimeiseksi kerrokseksi juustokastike ja asettele pinnalle muutama salvianlehti.
Kypsennä lasagnea uunin alatasolla 200-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
Anna vetäytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.