Ihana mango – raikas ja makea hedelmä. Herkullinen mango-kinuskikastike sopii jäätelöiden kaveriksi kevätpäivinä.

 

Mango-kinuskikastike

Noin 2 dl valmista kastiketta
Valmistusaika: 20 min

  • 1 (n. 250 g) pieni mango (tai 1 dl valmista mangososetta)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,75 dl fariinisokeria
  • ¼ tl jauhettua kardemummaa
  • ¼ tl sormisuolaa

 

Halkaise mango, poista kivi ja kuori hedelmä. Soseuta mangon hedelmäliha sauvasekoittimella. Paseeraa soseutettu mango siivilän läpi, jotta saat mahdollisimman tasaista hedelmäsosetta. Voit halutessasi käyttää myös valmista mangososetta.

Lisää kaikki raaka-aineet paksupohjaiseen kattilaan ja keitä keyvesti poreilleen noin 7–10 minuuttia.

Kastike on valmista, kun sen väri on tummentunut ja on paksuuntunut. Huomioithan, että kastike paksuuntuu vielä lisää jäähtyessään.

Tarjoile huoneenlämpöisenä, tai hieman lämpimänä, haluamasi jäätelön kanssa.

Mango-kinuskikastike