Emme ole aikaisemmin julkaisseet sesonkireseptejä, mutta teemme tällä kertaa poikkeuksen . Olemme tykästyneet makeisiin munakkaisiin, eikä niistä ei löytynyt reseptejä suomeksi (pl. yksi marjamunakas). Hedelmämunakas on maukas tapa lisätä ruokavalion kasvisten osuutta.
Hedelmämunakas on sesonkiherkku, jonka avulla saa vaihtelua ilta- ja välipalarutiineihin.
MAKEA ANANASMUNAKAS
– Paista kourallinen tuoreita ananaslohkoja 2-3 ruokalusikallisessa kookosöljyä, kunnes ne hieman pehmenevät.
– Lisää pannulle 0,5 – 1 desiä kaurahiutaleita sekä pari ruokalusikallista hunajaa. Karamellisoi kaurahiutaleet ja ananaspalat.
– Lisää 2 – 4 kananmunaa (yksi kananmuna sisältää proteiinia n. 8 grammaa) ja paista kypsiksi.
– Kaada annos lautaselle ja mausta ripauksella kanelia. Makeuta tarvittaessa hunajalla.
– Lisuukkeeksi sopii esimerkiksi yksi kiivi ja puolikas appelsiini.
Kiivin, appelsiinin ja pikkusitrusten lisäksi annoksen lisukkeiksi sopivat kotimaiset pakastemarjat tai granaattiomena
Tutustu ananakseen täältä.