Luonnon oma supervihannes – nokkonen. Nokkos-fetakierteet maistuvat herkullisilta ja niitä on kiva tarjoilla kevään ja alkukesän pirskeissä.
Vinkki: Ryöpättyjä nokkosia voi helposti pakastaa. Ryöppää nokkosenlehdet, hienonna pieneksi ja annostele pakastepusseihin. Käytä pinaatin tapaan keitoissa tai leivonnassa. Myös keitinveden voi hyödyntää esimerkiksi kasvien lannoituksessa.
Nokkos-fetakierteet
12 kpl
Valmistusaika: 60 min
Taikina:
- 100 g rahkaa
- 100 g pehmeää voita
- 150 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
Täyte:
- 150 g nokkosenlehtiä ryöpättynä ja hienonnettuna
- 150 g fetaa
- 1 kananmuna
- 1 tl valkosipulijauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmista taikina. Mittaa kulhoon rahka ja pehmeä voi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinaksi, muotoile palloksi ja kääri kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Valmista täyte. Ryöppää nokkosenlehdet: lisää ne 30 sekunniksi kiehuvaan veteen, siivilöi keitinvesi ja huuhtele nokkoset kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna pieneksi silpuksi, siirrä kulhoon. Murusta joukkoon feta ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen ohut levy. Levitä päälle reippaasti nokkostäytettä ja kääri tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta. Leikkaa rulla 12 samanlevyiseen palaan ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele kierteet kananmunalla ja paista uunissa noin 20–25 minuuttia.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.