Omenoiden sadonkorjuusta syntyy ihana mausteinen omenagranola, jonka tuoksu täyttää kodin.
Kotimaisten omenoiden sesongista saadaan nauttia aina elokuusta joulukuuhun. Omenoista valmistat monet herkut aina omenapiirakasta omenhilloon.
Tällä kertaa omenat kuivataan ja lisätään ihanan mausteisen granolan sekaan.
Omenagranola
- 3 omenaa
- 5 dl kaurahiutale
- 1 dl manteleita
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- Ripaus suolaa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl hunajaa/siirappia
Ohjeen pähkinät voit korvata omilla lemppari pähkinöillä tai siemenillä.
Pilko pestyt omenat pieniksi kuutioiksi. Kuivata omenoita uunissa 50 asteessa noin 4 tuntia.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mantelit, pekaanipähkinät, kardemumma, kaneli ja suola. Mittaa kuivien aineiden sekaan rypsiöljy sekä hunaja. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä granola leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa 170 asteessa 20-30 minuuttia. Tarkkaile ettei granola pääse palamaan.
Kun granola on valmis lisää sekaan kuivatut omenakuutiot ja nauti jugurtin kanssa!
Lue lisää omenoista täältä!
Ota Satokausikalenterin Instagram seurantaan tästä!