Kaupallinen yhteistyö: Suvituore
Paahdetut kaalilohkot
Kahdeksalle lisukkeeksi
Mausteseokset riittävät kukin kilolle kaalia. Resepti on helppo puolittaa!
- 1 kg kaalia
Valitse yksi näistä:
Hunajasinappi:
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl kokojyvä dijon-sinappia
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria
Pesto:
- 2 rkl öljjyä
- 3 rkl pestoa
- vastaraastettua parmesaania
- tuoretta basilikaa
Tandoori:
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl tandoori currytahnaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- sitruunalohkoja ja tuoretta korianteria
Leikkaa kaali kahdeksaksi lohkoksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta kaalilohkot haluamallasi mausteseoksella. Sudi kaalilohkojen pintaan ensin öljyä ja sitten maustekastikkeita. Hunaja-sinappiseoksella maustetuille kaalilohkoille ripsauta hieman suolaa ja mustapippuria. Raasta pesto-kaalilohkojen pintaan runsaasti tuotetta parmesaania ja ripottele tandoori-kaalilohkojen pinnalle hieman raastettua sitruunankuorta.
Paahda kaalilohkoja 200 asteessa 25 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja pehmentyneet.
Tarjoile pestokaalilohkojen kanssa tuoretta basilikaa ja tandoori-kaalilohkojen kanssa sitruunalohkoja ja tuoretta korianteria.