Parsojen ilmestyminen kauppojen vihannesosastoille on varma kevään merkki. Vegaanisen ja keväisen raikkaan majoneesin saat helposti valmistettua kotimaisesta pehmeästä tofusta.
Ainekset:
- 500 g tuoretta vihreää parsaa
- 1-2 tl suolaa keitinveteen
Vegaaninen Jalotofu-majoneesi:
- 1 pkt Jalotofun pehmeää
- 1-1,5 dl luomu rypsiöljyä
- ½ luomusitruunan kuori ja mehu
- 1 kynsi pannulla paahdettua valkosipulia
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
Ohje:
Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla.
Parsojen kypsyessä: Avaa pehmeä tofupaketti, valuta tofusta ylimääräiset nesteet pois. Blendaa tofu käsisurvimella, lisää suola, sitruunan mehu, sitruunan kuori raastettuna, jauhettu valkopippuri ja luomu rypsiöljyä ohuena nauhana. Tarkista maku ja siirrä majoneesi pursotinpussiin tai kulhoon jääkaappiin maustumaan.
Valuta parsat hyvin ja asettele ne lautasella ensimmäisenä. Pursota parsojen päälle majoneesia ja nauti valkoviinilasin kera!