Ihana makea persikka! Kesällä maistuu raikkaat salaatit ja tämä persikka-mozzarellasalaatti hellii sesonkiruokailijoita lämpiminä päivinä.

 

Persikka-mozzarellasalaatti

Kahdelle – neljälle

  • 3 kypsää persikkaa
  • pari kourallista versoja tai salaattisekoitusta
  • tuoretta basilikaa
  • 1 pallo mozzarellaa
  • rypsiöljyä
  • vaaleaa balsamisiirappia
  • (sormi)suolaa ja mustapippuria
  • chilihiutaleita

 

Leikkaa persikat kivettömiksi lohkoiksi. Levitä versot tarjoilukulhoon, lisää runsaasti basilikan lehtiä ja asettele persikkalohkot päälle. Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja asettele kulhoon.

Lorauta salaatin pintaan Neito rypsiöljyä ja vaaleaa balsamisiirappia. Mausta salaatti suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.