Puolukkaremmit karkin korvikkeena!

Puolukkaremmit pelastavat, kun makeanhimo iskee! Sesongin kirpeistä puolukoista valmistuu herkullinen luonnon oma karkki.

Kurkkaa puolukkaremmien helppo ohje videolta!

 

@satokausikalenteri

Jos olet hammaskiillettä sulattavien kirpeiden herkkujen perään, tässä sinulle terveellisempi vaihtoehto Valmistus Surauta ainekset mahdollisimman nestemäiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Kaada neste leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Tämä määrä riittää ainakin 50 cm uunin pellilliseen hyvin, 60 cm uuniin kannattaa laittaa ∼50 g lisää marjaa. Siirrä pelti uuniin ja lämmitä uuni matalimpaan mahdolliseen lämpöön. Käytä kiertoilmaa, jos uunissa on sellainen. Voit myös siirtää pellin (kylmän) saunan lauteille ja antaa levyn kuivua siellä. Saunassa kuivumiseen voi mennä useampi päivä. Levy on riittävän kuiva, kun se ei tunnu enää tahmealta eikä anna painaessa periksi. Ota levy jäähtymään ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kapeita soiroja. Kokeile myös leikata kuvioita terävällä piparkakkumuotilla. Säilytä remmit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai pakastimessa. #puolukka #satokausikalenteri

♬ original sound – Satokausikalenteri – Satokausikalenteri

Resepti:

n. 15 kpl

Valmistusaika: 10 min

Kuivatusaika: väh. 4 h, riippuen uunista

Ainekset

  • 500g tuoreita puolukoita
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2-3 rkl hunajaa (voit myös jättää kokonaan pois)

Valmistus

  1. Surauta ainekset mahdollisimman nestemäiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
  2. Kaada neste leivinpaperoidulle pellille mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Tämä määrä riittää ainakin 50 cm uunin pellilliseen hyvin, 60 cm uuniin kannattaa laittaa ∼50 g lisää marjaa.
  3. Siirrä pelti uuniin ja lämmitä uuni matalimpaan mahdolliseen lämpöön. Käytä kiertoilmaa, jos uunissa on sellainen. Voit myös siirtää pellin (kylmän) saunan lauteille ja antaa levyn kuivua siellä. Saunassa kuivumiseen voi mennä useampi päivä.
  4. Levy on riittävän kuiva, kun se ei tunnu enää tahmealta eikä anna painaessa periksi. Ota levy jäähtymään ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kapeita soiroja. Kokeile myös leikata kuvioita terävällä piparkakkumuotilla. Säilytä remmit ilmatiiviisti joko huoneenlämmössä tai pakastimessa.

 

Muista seurata Satokausikalenteria TikTokissa ja Instagramissa, niin saat lisää ihania videoreseptejä- ja vinkkejä!