Sipseihin saa lisää makua ja näköä käyttämällä raaka-aineena perunan sijasta upean värisiä raitajuuria.
Pieni kulhollinen
Valmistusaika: 20 min
Kypsennysaika: 15 min
Ainekset
- 500 g raitajuuria
- 1 rkl oliivi-, auringonkukka- tai rypsiöljyä
- 0,5 tl suolaa
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200° C.
- Leikkaa raitajuurien naatit ja juuri irti. Pese ne huolellisesti juuriharjalla.
- Leikkaa Raitajuurista mahdollisimman ohuita siivuja esimerkiksi mandoliinin avulla. Mikäli sinulla ei ole mandoliinia, voit halkaista raitajuuret ja leikata siivuja myös kuorimaveitsellä.
- Siirrä siivut kulhoon ja mittaa päälle öljy sekä suola. Möyhi siivuja, jotta ne maustuvat yltä päältä. Jätä tekeytymään n. 15 min, jona aikana siivuista irtoaa nestettä.
- Kaada irronnut neste pois ja möyhi siivut vielä kertaalleen. Levitä siivut pellille leivinpaperin päälle lomittain. Siivut kutistuvat uunissa, joten ne voivat olla ihan vierivieressä.
- Paista siivuja uunissa n. 15 min, mutta tarkkaile kypsymistä. Ohuet siivut palavat helposti ja nopeasti.
- Syö heti tai säilytä ilmatiiviisti ja valolta suojattuna huoneenlämmössä. Sipsit säilyvät useita viikkoja.