Pyöräytä kesän ensimmäisistä kantarelleista sieni-purjopiirakka, joka sopii arkeen kuin juhlaankin. Tarjoa piirakan kanssa ihanan vehreää vihersalaattia.

 

Sieni-purjopiirakka

  • 1 valmis piirakkapohja
  • 1 l sieniä, esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 1 purjo (n. 300 g)
  • 2 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk ruokakermaa (3 dl)
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 pss juustoraastetta (140 g)

 

Sulata valmis piirakkapohja tai valmista oma lempireseptilläsi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Rutista leivinpaperi palloksi ja avaa. Peitä leivinpaperilla piirakkapohja ja kaada päälle paistoherneitä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit tukea reunoja foliosuikaleella, jos sinulla ei ole paistoherneitä.

Putsaa sienet ja revi isommat yksilöt paloiksi sormin. Pienet voi jättää kokonaisiksi. Huuhtele purjo ja leikkaa renkaiksi.

Kuumenna voi kattilassa ja paista sieniä muutama minuutti. Lisää purjo ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle.

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon ruokakerma ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja kauniisti ruskistunut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.