Kaupallinen yhteistyö: Apetit
Juureen leivottu taikina, kiviuunissa paistettu pohja ja laadukkaat täytteet sekä valinnanvaraa niin vegaaneille kuin sekaaneille – mitä muuta sitä voisi pakastepizzaltaan toivoa? Jo yli 20 vuotta suomalaisille pizzaa leiponut Apetit uudisti pizzatehdastaan Pudasjärvellä ja toi samalla kauppoihin täysin uudet Superior-pizzat. Pizzan lisukkeena maistuu sesongin raikkain salaatti, jossa päätähtinä ovat granaattiomena ja kaali.
Entistä maistuvampaa pizzaa
Pudasjärven tehtaalla on pitkä historia – se aloitti rieskaan ja leipäjuustoon keskittyneenä kotileipomona jo 1970-luvulla ja pizzaa siellä on leivottu reilu 30 vuotta. Ei siis ihme, että maailman pohjoisimmalla pizzatehtaalla tunnetaan pohjolan kansan pizzamaku. Nyt uudelle linjastolle on tämän tiedon pohjalta kehitetty täysin uudet pizzat taikinoita ja täytteitä myöten, sanoo pakastepizzojen tuotekehityksestä vastaava Jasmin Moussa.
“Pizzojen täytteet ovat porukalla suunniteltu suomalaisen pizzamaun mukaiseksi ja uudet raaka-aineet tarkkaan valittu suosien mahdollisimman paljon kotimaisia tuotteita. Pizzapohjien valmistuslinja on täysin uusittu, esimerkiksi taikinan valmistus tehdään uusilla laitteilla ja uuden kiviuunin kivet tulevat Italiasta”, kertoo Moussa.
Nykyään pizzoja valmistetaan Pudasjärvellä noin 20 henkilön voimin – vain tuulisähköä käyttäen. Moussan mukaan tehtaalla on todella hyvä yhdessä tekemisen meininki ja työkaveria autetaan aina tarvittaessa. Jotain kertoo myös se, että syyskuun alussa tehtaalla tuli täyteen huimat 3 000 tapaturmatonta päivää.
Juureen leivottu taikina pohjalla
Uudistetuissa pizzoissa juureen leivottu taikina antaa pohjalle täyteläisen ja syvän maun ja italialaisella pizzakivellä paistaminen kuohkean ja rapean lopputuloksen. Uudessa Superior Opera Specialissa on täytteenä MSC-sertifioitua tonnikalaa, kinkkua ja pepperonia, lisäksi valikoimissa on myös ikisuosikki Americana sekä Triple Meat. Vegaanisissa Superior-pizzoissa ja kaksi pizzaa sisältävissä Twin Pizza -pakkauksissa tutut täytteet säilyivät ennallaan, mutta pohja on entistä maukkaampi.
“Aiemmista vegaanisista pizzoista kuluttajat ovat toivoneet suurempaa kokoa. Nyt kuluttajien toiveisiin on vastattu isommilla Superior Kasvisjauhis ja Vöner -pizzoilla,” sanoo Moussa.
Raikas granaattiomena-kaalisalaatti tuo vitamiineja ja väriä
Vastapaistetun pizzan kanssa maistuu raikkautta ja keveyttä tuova salaatti. Syyskuusta tammikuuhun sesongissa oleva granaattiomena tuo ihanan pirskahtelevaa mehukkuutta ja pientä makeutta pizzan kylkeen. Halkaise hedelmä ja koputtele puulusikalla siemenet astiaan. Salaatissa granaattiomenaa komppaa mukavasti raastepöydistä tuttu voimakkaan makuinen valkokaali, joka on sekä edullista, herkullista että terveellistä ruokaa loppuvuoteen.
Superior Pizzaa ja granaattiomena-kaalisalaattia
neljälle
20 min
1 Apetit Superior Kasvisjauhis
1 Apetit Superior Opera Special
Granaattiomena-kaalisalaatti
- 1 granaattiomena
- 300 g valkokaalia
- 1 ruukku rucolaa
- 2 kevätsipulin vartta
- 1–2 rkl balsamicoetikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Aseta pizzat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Valmista salaatti odotellessa. Poista kaalista nuutuneet ulkolehdet sekä kanta. Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, siirrä kulhoon. Huuhtele rucola ja lisää kaalin sekaan. Poista granaattiomenasta siemenet ja lisää salaattiin. Mittaa mukaan mausteet, balsamico etikka sekä oliiviöljy ja sekoita huolellisesti.
Kun pizzat ovat paistuneet, leikkaa paloiksi ja lisää reilusti kaalisalaattia pizzojen päälle. Tarjoile heti.
Lisää nopeita, arkea helpottavia reseptejä löydät Apetitin verkkosivuilta. Ota myös Instagram-tili seurantaan @apetitruoka! Pysy linjoilla Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä sekä tietoa Sesongin kasviksista.