Kaupallinen yhteistyö: Winestate

Houkutteleeko itse tehty sushi, mutta rullien ja riisipallojen pyörittely tuntuu työläältä? Sushin valmistaminen kotona on helppoa ja hauskaa, kun perinteiset makirullat ja lohinigirit muovataankin muffinsien muotoon avokadon ja mangon kanssa. Kokoa kaverit yhteen, kaada laseihin Villa Wolfin Rieslingiä ja kanna pöytään vikkelästi valmistuvat sushimuffinsit!

sushimuffinsit ja Villa Wolf -riesling

Villa Wolf Riesling kartonkitölkki – laatuviiniä kartonkiin kiedottuna!

Voiko kartonkitölkissä myytävä viini olla laadukasta? Kyllä voi! Saksan parhaimmilla viinialueilla kukoistavien viinitarhojen sadosta syntynyt Villa Wolf Riesling kartonkitölkki on tinkimättömän työn tulos, joka jatkaa erinomaisten Villa Wolf -viinien sarjaa. Tetrapakkaus ei viiniä pahenna, sillä lasipulloon pakatun esikuvansa tavoin viini on valmistettu tarkoin valituista, täydellisen kypsistä rypäleistä ja puristettu mehuksi heti sadonkorjuun jälkeen. 

Ryhdikäs ja moniulotteinen laatuviini on myös ympäristöystävällinen valinta. Kartongin valmistaminen vie vähemmän energiaa, pakkaus on kevyt kuljettaa ja kätevä kierrättää. Lisäksi alumiinilla vuorattu kartonki suojaa viiniä valolta perinteistä pulloa paremmin. Euroopan ennakkoluulottomimpien viininystävien maine on kiirinyt Saksaan saakka, niinpä Villa Wolf Riesling kartonkitölkki on tällä hetkellä vain suomalaisten saatavilla. Ole sinäkin edelläkävijä ja tartu rohkeasti tetrapakkaukseen, kun sellaisen viiniä valitessasi kohtaat!

VINKKI! Pue kartonkitölkkiin pakattu riesling juhla-asuun kaatamalla viini kauniiseen karahviin!

sushimuffinsit ja Villa Wolf -riesling

Sushimuffinseissa maistuu sesongin avokado

Juuri nyt sesongissa olevan, syötäväksi kypsyneen avokadon väri on hehkuvan vaaleanvihreä, maku miellyttävän mieto ja suutuntuma ihanan pehmeä. Hedelmän kypsyyttä kannattaa tunnustella painamalla sormenpäällä avokadon kantaa. Jos hellä painallus saa kannan solahtamaan sukkana hedelmän sisään, saattaa avokado olla jo liiankin kypsä. Sopivasti syöntikypsän avokadon kanta on napakka, mutta antaa painaessa periksi ja painuu hieman hedelmälihaan. Raaemmat hedelmät kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Jos käytät vain osan hedelmästä, puolita se pituussuunnassa ja irrota puolikkaat toisistaan, mutta jätä siemen paikoilleen. Ehkäise tummumista valelemalla avokadon pinta sitruunamehulla tai upottamalla avokado kylmään veteen ja siirtämällä se jääkaappiin. Parhaimmillaan avokado on saman tien syötynä, joten loput hedelmästä kannattaa kuluttaa viimeistään seuraavana päivänä.

Käytä avokadoa kulhoruokiin, raikkaisiin salaatteihin, guacamoleen ja syö sellaisenaan leivän päälle viipaloituna. Tai ota mallia Satokausi-keittiöstä ja herkuttele hedelmä sushimuffinsien täytteenä!

sushimuffinsit ja Villa Wolf -riesling

Simppelit sushimuffinsit ovat supertrendikästä sormisyötävää

Sushimuffinseissa maistuvat hapokas riisi ja soijakastikkeella maustettu lohi. Japanilaisen klassikkoruoan inspiroimat maut saavat seurakseen sesongin avokadon, joka tuo annokseen täyteläisyyttä ja keväisen vihreää väriä.

Kuppien sisälle, riisin alle piilotetaan makea mangoyllätys, joka raikastaa mukavasti kevyen suolaista muffinssia. Mango ei kuitenkaan ole välttämätön osa reseptiä, joten jos sopivan kypsää hedelmää ei kokkaushetkellä ole käden ulottuvilla, voit huoletta jättää sen pois muffinseista.

Kuiva Villa Wolf Riesling on maultaan hedelmäinen ja pyöreä. Rieslingille tyypillinen sitruksinen makumaailma on omiaan nimenomaan merenelävien ja itämaisen keittiön suolapalojen seurassa. Raikkaan hapokkuunsa ansiosta viini on täydellinen pari avokadolla höystetyille sushimuffinseille!

VINKKI! Kasvisversio sushimuffinseista syntyy, kun korvaat lohen tofulla. Kaupoista löytyy myös aasialaisittain maustettua tofua, jolloin soijaa tai inkivääriä ei tarvitse erikseen lisätä. Kylmäsavustettua tofuakin kannattaa testata!

Avokado-sushimuffinsit

12 kpl

  • 3 nori-merilevälevyä
  • 5 dl (n. 500 g) kypsää ja maustettua sushiriisiä
  • 300 g lohta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sushi-inkivääriä
  • 4 rkl mangoa pieninä paloina
  • ½ kpl avokadoa leikattuna pieniksi viipaleiksi

lisäksi:

  • japanilaista majoneesia
  • seesaminsiemeniä
  • hienonnettua ruohosipulia

Kypsennä, mausta ja jäähdytä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit ostaa myös valmista riisiä aasialaisesta ravintolasta.

Laita kiertoilmauuni lämpiämään 180 asteeseen. Leikkaa lohi pienen suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna sushi-inkivääri pienemmäksi. Sekoita lohikuutiot, inkivääri ja soija kulhossa.

Leikkaa jokainen merilevälevy neljään yhtä suureen osaan. Lusikoi pienen merileväneliön keskelle ensin 1 rkl mangoa, ja lisää sen jälkeen 2–3 rkl sushiriisiä mangon päälle. Siirrä riisillä täytetty merilevä metalliseen muffinsivuokaan ja painele kupin muotoon. Lisää riisiä tarvittaessa: kupin tulisi olla melkein täynnä riisiä. Toista vaiheet muiden muffinsien kanssa.

Lisää lopuksi lohikuutiot jokaiseen kuppiin riisin päälle.

Kypsennä sushimuffinseja uunissa 8–12 minuuttia, riippuen siitä kuinka kypsäksi lohen haluat.

Anna muffinsien jäähtyä hieman ja irrota ne sen jälkeen metallisesta vuoasta. Lisää päälle vajaa teelusikallinen majoneesia sekä hieman avokadoa. Viimeistele seesaminsiemenillä ja ruohosipulilla.

Nauti sormisyötävinä hyvien ystävien seurassa, Villa Wolf Riesling -valkoviinin kanssa.