Avokado on päärynänmuotoinen tai soikea hedelmä, jonka kuori voi olla vihreä tai lähes musta, sileä tai ryppyinen lajikkeesta riippuen. Sen malto on kypsänä voimaisen pehmeää ja maultaan mietoa, hieman pähkinäistä. Avokado on kypsä, kun se antaa kevyesti periksi painettaessa ja kantaosa tuntuu pehmeältä (ei kuitenkaan liian pehmeältä). Valitse kaupassa hedelmiä, joiden kuori on ehjä. Usein avokadot myydään raakoina ja ne kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Käyttövinkit

Kypsytys: Raaka avokado kypsyy huoneenlämmössä; kypsymistä voi nopeuttaa laittamalla sen paperipussiin omenan tai banaanin kanssa. Tummumisen esto: Leikattu hedelmäliha tummuu nopeasti. Pirskottele päälle sitruuna-, lime- tai ananasmehua tummumisen hidastamiseksi. Käyttö: Nauti sellaisenaan, leivän päällä, salaateissa (esim. guacamole), smoothieissa tai kylmissä keitoissa. Rasvainen koostumus sopii hyvin yhteen hapokkaiden makujen kanssa.