Uunibataatit – Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman
Tacotäytteiset uunibataatit ovat näyttävä ja maistuva ruoka, ihanaa vaihtelua perinteisille uuniperunoille. Raikas ananassalsa piristää mausteisen ruuan.
Ananassalsa raikastaa texmex-maut
Mausteinen tacotäyte ja suussa sulavan pehmeä ja maultaan makea bataatti kaipaavat rinnalleen jotain raikasta. Tähän tarkoitukseen sopii upeasti ananassalsa! Ananaksen lisäksi pilkoimme salsaan paprikaa ja punasipulia ja maustoimme salsan limen mehulla ja kuorella sekä jalapenolla ja korianterilla.
Kypsä ananas on helppo tunnistaa, kun vain tietää tämän niksin: kypsän ananaksen lehdet irtoavat helposti. Ruokakaupassa kannattaa kokeilla nyppäistä keskimmäisiä hedelehtiä. Jos ne irtoavat, niin kyseinen hedelmä on syöntikypsä. Kypsä ananas tuoksuu mehukkaalle, ylikypsässä on käynyt aromi.
Ponzussa sen salaisuus
Uunibataattien tacotäytteen maustaa täyteläinen ja sopivasti tulinen Kikkoman Ponzu-chilisoijakastike. Chilillä ja sitruunalla maustettu ponzu-kastike sopii sellaisenaan dippikastikkeeksi ja pöytämausteeksi, mutta soveltuu mainiosti myös monenlaisten ruokien maustamiseen.
Voit valmistaa tacotäytteen joko kasvisjauhiksesta tai jauhelihasta. Ponzu-chilisoijakastike ja taco-mauste maustavat täytteen hurmaavan makuiseksi. Huomioithan, että Ponzu-chilisoijakastikkeessa on suolaa, joten valitse mahdollisuuksien mukaan suolaton taco-mauste.
Muista myös lohturuokien ykkönen: lihapullat ja muussi, jotka meidän tapaan rikastetaan sesongin vihanneksilla.
Uunibataatit tacotäytteellä
neljälle
- 4 keskikokoista bataattia (á 250-300 g)
- 1 rkl öljyä
tacotäyte:
- 1 sipuli
- 1 rs kasvisjauhista (n. 270 g) tai jauhelihaa (400 g)
- 1 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 3 rkl taco-maustetta
- 2 dl vettä
- 2 rkl Kikkoman Ponzu-chilisoijakastiketta
ananassalsa:
- ½ ananas
- ½ paprika
- 1 pieni punasipuli
- 1 jalapeno
- 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 limen mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl öljyä
- ripaus suolaa
lisäksi:
- avokadoa
- ranskankermaa tai kaurafraichea
- tuoretta korianteria
- nachoja
- limelohkoja
Pese bataatit hyvin ja hiero öljy niiden pintaan. Asettele bataatit leivinpaperin päälle uunipellille ja paada 220 asteessa tunti tai kunnes bataatit ovat täysin pehmeitä. Anna hieman jäähtyä.
Tee bataatteihin viilto pituussuunnassa ja avaa kuorta sen verran, että bataatin pystyy täyttämään. Haarukan avulla muussaa ensin bataatin sisusta ja täytä bataatti sitten tacotäytteellä ja ananassalsalla. Viimeistele annokset kuutioidulla avokadolla, ranskankermalla, tuoreella korianterilla ja murustelluilla nachoilla. Tarjoile tacotäytteisten uunibataattien kanssa limelohkoja, kata pöytään myös Ponzu-chilisoijakastike, josta jokainen voi lorauttaa annokseensa oman maun mukaan lisäpotkua.
tacotäyte:
Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä öljy pannulla ja ruskista kasvisjauhis tai jauheliha. Lisää sipuli ja paista, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita joukkoon tomaattipyre ja taco-mauste. Lisää vesi ja Ponzu-chilisoijakastike, anna hautua muutama minuutti.
ananassalsa:
Kuori ananas ja poista puiseva keskus. Pilko ananas mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Pilko paprika mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna jalapeno. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.