Banaani-suklaakuppikakut – Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker
Tänä keväänä monilla on aikaa leipoa. Jauhoja pöllyttämään kannattaa valjastaa myös perheen pienokaiset. Satokausikalenterin pääsiäiskuppikakut maistuvat banaanilta ja suklaalta ja ne koristellaan more is more -tyyliin Dr. Oetkerin ihanilla koristeilla.
Banaani ja suklaa ne yhteen sopii
Banaani ja suklaa on klassinen makupari. Me maustoimme yhdistelmällä herkulliset muffinit, jotka muuntuivat kuppikakuiksi suussa sulavan kuorrutuksen myötä.
Banaani on Suomen syödyin hedelmä. Sitä ostetaan paljon koteihin ja välillä nuo makeat hedelmät unohtuvat keittiön pöydälle ja muuttuvat mustapilkullisiksi. Tällöin ne ovat omiaan monenlaiseen leivontaan: banaanikakkuihin, banaanilettuihin ja toki myös kuppikakkuihin! Muistathan, että ylikypsät banaanit voi myös paloitella ja pakastaa, jolloin ne tuovat ihanan pehmeää rakennetta smoothieisiin. Pakastetut banaanit voi myös sulattaa ja muussata leivonnassa käytettäväksi.
Leivo lasten kanssa
Leipominen on kivaa kaikenikäisten muksujen mielestä. Taaperot voi ottaa mukaan sekoittamaan aineksia, syömään taikinaa ja koristelemaan valmiit kuppikakut, vähän vanhemmilta lapsosilta onnistuu myös ainesten mittaaminen ja kakkutaikinan lusikoiminen muffinivuokiin. Isommat lapset voivat hoitaa koko leipomishomman, kunhan aikuiset pitävät huolen siitä, että uuni myös sammutetaan, kuppikakut eivät pala ja ettei kukaan polta näppejään.
Paras osuus kuitenkin on nimenomaan se koristelu ja siinä kohtaa leivontaa saa hullutella oikein luvan kanssa (muuten leipoessa kannattaa noudattaa ohjeita, jotta lopputulos olisi oikeanlainen)! Helpot kuorrutukset onnistuvat Dr. Oetker Icing & Frosting -kuorrutteilla tai kakkumousseilla (vaniljanmakuisen kakkumoussen voi pääsiäisen kunniaksi värjätä tipun keltaiseksi elintarvikevärillä). Kuorrutuksen voi pursottaa pursotinpussin avulla tai taiteilla muffinin päälle lusikan ja veitsen avulla.
Me kasasimme runsaan koristelubuffetin ja päästimme lapset kuppikakkujen kimppuun. Varsinkin Sugar Eyes koristekuviot olivat hitti, puhumattakaan värikkäistä koristeraemixeistä. Koristelimme myös muutaman aikuisempaan makuun olevan kuppikakun, mikä on sinun suosikkisi?
Muista myös hurmaavat punajuurimokkapalat, jotka myös valmistuvat Dr. Oetkerin laadukkailla tuotteilla!
Banaani-suklaakuppikakut
15 kpl
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- ¾ dl mietoa öljyä
- 1 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai kookossokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl Taylor&Colledge Vanilla Pastea
- 2 kypsää banaania
- ¾ dl maitoa
- 15 kpl Dr. Oetker Design muffinivuokia
kuorrutukseen ja koristeluun:
- Dr. Oetker kakkumoussea tai Dr. Oetker Icing & Frosting -kuorrutetta
- Dr. Oetker siroteltavia ja aseteltavia koristeita
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Mittaa toiseen kulhoon öljy, sokerit, munat ja vaniljatahna ja vatkaa käsivatkaimella vaahdoksi. Kääntele kuivat aineet vaahdon sekaan. Kuori ja muussaa banaanit ja sekoita ne sekä maito taikinan joukkoon. Lusikoi taikina muffinivuokiin muffinipellille. Paista 175 asteessa 15-18 minuuttia, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus pussin ohjeen mukaan ja kuorruta kuppikakut. Koristele haluamallasi tavalla Dr. Oetker siroteltavilla ja aseteltavilla koristeilla.
Tutustu Dr. Oetkerin tuotteisiin heidän kotisivuillaan. Ota seurantaan myös inspiroivat somekanavat (FB: @leivojakoristele ja IG: @leivojakoristele)!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.