Punajuurimokkapalat – Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker

Mokkapalat eivät mene koskaan pois muodista ja ne maistuvat kaikille! Ihanan helppo leivonnainen sopii mainiosti myös pääsiäisen kahvipöytään, mutta tällä kertaa herkku mehevöitetään punajuurella ja kuorrutetaan kauniin pinkillä tuorejuustokuorrutuksella.

PunajuurimokkapalatPunajuuresta makua ja mehevyyttä mokkapaloihin

Varastojuurekset ovat sesongissa pitkälle kevääseen ja ne sopivat mainiosti monenlaiseen ruuanlaittoon, myös leivontaan. Porkkanakakku lienee tunnetuin juureksia hyödyntävä leivonnainen, mutta myös esimerkiksi palsternakka sopii hyvin makeisiin herkkuihin. Meidän mokkapalamme mehevöityvät punajuurella, joka sekoitetaan taikinaan kypsennettynä ja soseutettuna.

Valitse kaupassa kiinteitä, sileäpintaisia ja tummanpunaisia punajuuria. Punajuuri kannattaa kypsentää kuorineen, jotta ravinteet eivät liukene keitinveteen. Kypsästä, hieman jäähtyneestä juurikkaasta kuori irtoaa helposti. 

PunajuurimokkapalatHerkullinen kuorrutus käden käänteessä

Mokkapalat kruunaa maukas kuorrutus. Punajuurimokkapalat viimeistellään herttaisen pinkillä kuorrutuksella ja sellainen valmistuu näppärästi Dr. Oetkerin uuden Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutteen avulla. Berry Fantasy -kuorrutteessa on herkullisen marjaisa maku.

Me sekoitimme kuorrutejauheen tuorejuuston ja voin kanssa ihanan kermaiseksi kuorrutteeksi, mutta jauheen voi sekoittaa myös pelkän voin tai ihan vain veden kanssa. Tarkemmat ohjeet löytyvät pussin kyljestä

PunajuurimokkapalatPääsiäistunnelmiin punajuurimokkapalat vie viimeistään koristelu: asettele kuorrutuksen päälle söpöjä pieniä suklaa- tai toffeemunia ja kauniita sitruunamelissan lehtiä.

PunajuurimokkapalatPunajuurimokkapalat

mokkapalat:

kuorrute:

koristeeksi:

  • pieniä suklaa- tai toffeemunia
  • tuoretta sitruunamelissaa

mokkapalat:

Kuori punajuuret ja höyrytä tai keitä ne kypsiksi. Anna jäähtyä. Leikkaa punajuuret pienemmiksi paloiksi ja soseuta yhdessä öljyn kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. 

Vaahdota munat, sokeri ja Vanilla Paste kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinja keskenään.

Yhdistä ensin punajuurisose ja suklaa. Kääntele joukkoon muna-sokerivaahto ja siivilöi joukkoon jauhoseos, kääntele sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 24 x 34 cm) ja tasoita pinta. 

Paista mokkapaloja 180 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes kypsää. Voit testata kypsyyden työntämällä kakkuun hammastikun, jos siihen ei tartu taikinaa, on leivonnainen kypsää. Anna jäähtyä.

kuorrute:

Vatkaa Icing & Frosting Berry Fantasy -kuorrutetta, huoneenlämpöistä pehmeää voita ja tuorejuustoa käsivatkaimella neljän minuutin ajan.

Kippaa mokkapalat tarjoiluvadille ja levitä päälle kuorrutus. Koristele pienillä suklaa- tai toffeemunilla ja sitruunamelissan lehdillä. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.


Tutustu Dr. Oetkerin tuotteisiin heidän kotisivuillaan. Ota seurantaan myös inspiroivat somekanavat (FB: @leivojakoristele ja IG: @leivojakoristele)!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.