Kevät on sitrusten kulta-aikaa! Me kokkasimme keväisen sitruunan kylkeen kvinoaa, kanaa sekä kasviksia. Grillattu sitruunakanakulho nautitaan raikkaan sitruuna-tahinikastikkeen kera!

 

Grillattu sitruunakanakulho

Neljälle

Sitruunakana:

  • 600 g kanan paistileikettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Sitruuna-tahinikastike:

  • 1 dl tahinia
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • n. 2 rkl vettä

Lisäksi:

 

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja hienonna rakuuna. Sekoita valkosipuli ja rakuuna rypsiöljyn, sitruunan kuoren ja mehun, soijakastikkeen, balsamietikan ja fariinisokerin kanssa marinadiksi. Sekoita marinadi kanojen joukkoon. Laita jääkaappiin marinoitumaan 1-4 tunniksi.

Grillaa kanat kypsiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa siivuiksi.

Laita pakastekasvikset grillin kestävään vuokaan ja kuumenna grillissä läpikotaisin, noin 10 minuutin ajan välillä sekoitellen.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi punakaali ohuelti.

Sekoita kaikki sitruuna-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastikkeessa on hyvä koostumus.

Jaa kvinoa, pakastekasvikset ja punakaali neljään kulhoon. Lisää grillattu kana. Viimeistele sitruuna-tahinikastikkeella ja sitruunalohkoilla.