Vihreät lehtivihannekset, kuten pinaatti, maistuvat herkullisilta leipätaikinassa, letuissa tai pannukakuissa. Tämä hollantilainen pinaattipannukakku kruunataan paahdetuilla tomaateilla.
Vinkki: Jos haluat tehdä isomman pannukakun, voit hyvin valmistaa taikinan tuplana ja paistaa sen syvällä uunipellillä. Muista esilämmittää uunipelti.
Hollantilainen pinaattipannukakku paahdetuilla tomaateilla
Kahdelle
Valmistusaika: 40 min
Taikina:
- 4 dl tuoretta pinaattia
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
Täyte:
- 250 g kirsikkatomaatteja
- valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Tarvitset lisäksi uuninkestävän valurautapannun (halkaisija noin 25 cm)
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Anna valurautapannun lämmetä uunissa, kun valmistat taikinan.
Leikkaa pinaatti pieneksi, laita sivuun odottamaan. Mittaa tehosekoittimeen jauhot, maito, kananmunat ja suola. Sekoita joukkoon silputtu pinaatti. Sulata kuumassa valurautapannussa nokare voita ja kaada taikina pannuun. Paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Valmista täyte. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Siirrä tomaatit uuninkestävään astiaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippuria. Lisää valkosipuli ja sekoita. Paahda uunissa noin 10 minuuttia.
Anna kypsän pannukakun jäähtyä hetki, koristele uunissa paahdetuilla tomaateilla ja nauti heti.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.