Kirsikkatomaatin maku on yleensä tavallista tomaattia voimakkaampi ja ulkonäön puolesta se sopii mainiosti salaatteihin, noutopöytiin ja välipalaksi. Tavallisen tomaatin tavoin se kestää hyvin paistamista ja grillaamista.
Säilytyslämpötila
13 - 18 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Kyllä
FODMAP
Vihreä
Sesonki
touko-syyskuu (Suomi)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.