Kaupallinen yhteistyö: Snellman

Tuore maissi on loppukesän parasta herkkua. Valmista auringonkeltaisista tähkistä mainioita maissiribsejä, jotka saavat muhkeaa BBQ-vivahdetta savupaprikasta. Rapeiden ribsien kaveriksi sopivat mehevät tacot, joiden täytteet valmistuvat käden käänteessä kesätomaateista ja valmiiksi marinoiduista Sweet chili fileepihveistä.

Mehevä maissi on loppukesän herkkua

Mahtava maissi on parhaimmillaan loppukesästä heti sadonkorjuun jälkeen, kun jyvät ovat sokeripitoisia, aromikkaita ja pehmeitä. Sesongin kotimainen maissi on ihan eri maata kuin vakuumipakatut, esikypsennetyt tuontitähkät tai pakastemaissi. Kannattaa siis antaa tuoreille tähkille mahdollisuus, vaikka et maissista muuten tykkäisikään. Kotimaisen maissin satokausi ulottuu elokuusta syyskuulle, ja silloin niitä löytääkin hyvin varusteltujen kauppojen heviosastoilta, toreilta ja halleista. Laadukas maissintähkä on mehukas, kiinteä ja noin 20 cm pituinen, ja jyvät pulleita ja meheviä

Poimintatuoretta maissia voi syödä ihan sellaisenaan. Tähkän voi asettaa pystyyn leikkuulautaa vasten tai isoon kulhoon ja leikata maissinjyvät irti terävällä veitsellä. Ihanalta maissi maistuu myös keitettynä tai grillattuna suolan ja voinokareen kanssa. Mainiot, lihaista esikuvaansa muistuttavat maissiribsit ovat kekseliäs tapa valmistaa tätä makeaa herkkua ja ne maistuvat taatusti kaikille!

Aitoja mausteita moneen makuun

Texmex-tyylin täydentää pikavauhdilla syntyvät tacot. Aina aineksien pitkään ja huolelliseen marinointiin ei liikene aikaa, silloin valmiiksi maustetut tuotteet ovat kätevä ja nopea vaihtoehto. Valmiiksi marinoitu ei automaattisesti tarkoita sitä, että tuotteessa tarvitsisi olla rivikaupalla lisäaineita. Snellmanin marinoidut ulkofileepihvit valmistetaan täysin ilman lisäaineita suomalaisesta maatiaispossusta. Aidot mausteet ja laadukas liha takaavat onnistuneen lopputuloksen myös silloin, kun aika on kortilla. Vaihtoehtoja on moneen makuun – kokeile tulisenmakeita Maatiaispossun sweet chili fileepihvejä, vivahteikkaalla paahdetulla valkosipulilla maustettuja pihvejä tai välimerellisiä tomaatti-pestomarinoituja pihvejä. 

Täydelliset täytteet tacolettujen väliin syntyvät tomaattisalaatista, limemajoneesista ja Snellman Maatiaispossun sweet chili fileepihveistä. Tacojen kanssa maistuvat makoisat maissiribsit, jotka saavat BBQ-vivahdetta savupaprikasta.

Maissiribsit ja pehmeät possutacot 

30 min
4 annosta  

 

Maissiribsit 

4 tuoretta maissintähkää

0,5 dl rypsiöljyä

1 tl savupaprikajauhetta 

1 tl valkosipulijauhetta 

0,5 tl suolaa 

 

Tomaattisalaatti

4 punaista tomaattia 

1 valkosipulinkynsi 

0,5 punainen chili

1 pieni punasipuli 

1 rkl limetin mehua 

1 tl sokeria 

0,5 tl suolaa

0,5 ruukkua korianteria 

 

Limemajoneesi 

1 tl limetin kuorta raastettuna 

1 rkl limetin mehua 

ripaus suolaa 

1 dl majoneesia 

 

Lisäksi

1 pkt (460 g) Snellman Maatiaispossun sweet chili fileepihvit 

8 maissitortillaa 

 

Valmista maissiribsit. Kuori maissien vihreät kuoret pois. Lohko maissintähkät pitkittäin neljään lohkoon. Varo sormiasi, tämä vaatii jonkin verran voimaa. Sekoita marinadin ainekset ja sivele sitä reippaasti maissien pintaan. Käännä leikkuupinta ylöspäin ja paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. 

Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja siirrä kulhoon. Hienonna joukkoon chili, valkosipulinkynsi, punasipuli ja korianteri. Mausta sokerilla, suolalla ja limetinmehulla. Sekoita ja siirrä sivuun odottamaan.

Lusikoi majoneesi kulhoon. Mittaa sekaan limetinmehu sekä raastettu kuori. Sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. 

Paista Snellman Maatiaispossun Sweet chili fileepihvit pannulla kypsäksi. Leikkaa siivuiksi. 

Lämmitä maissitortillat nopeasti pannulla. Täytä letut ja nauti maissiribsien kanssa.

Lisää reseptejä ja inspiraatiota löydät Snellmanin sivuilta. Ota Snellman seurantaan myös Instagramin puolella @herrasnellman.

Seuraa Satokausikalenteria Instagramissa sekä Facebookissa @satokausikalenteri ja saat runsaasti tietoa satokauden kasviksista sekä herkullisista resepteistä!