Kaupallinen yhteistyö: Muurikka
Grillin tuoksu on varma kevään merkki. Muurikan avulla muutat grillisi pizzauuniksi, jonka käyttö on helppoa ja lopputulos aina tasalaatuinen. Kokeile kevään herkullisinta parsapizzaa, jonka helppo mutta hurmaava resepti varmistaa, että voit pian sovitella päähäsi kotikulmien pizzamestarin kruunua.
Muurikka-pizza on aivan kuin kiviuunissa paistettu
Pizza saa grillissä savuisen aromin ja pohja rapeaa purutuntumaa. Silti jotkut saattavat arastella pizzan paistamista grillissä. Avuksi saapuu Muurikka, jonka kätevällä pizzasarjalla muutat grillisi kiviuunin veroiseksi.
Muurikan lisäosan sydän on kestävästä kordieriitista valmistettu pizzakivi, jonka läpimitta on 30 cm. Kiven lisäksi sarjaan kuuluu teräksinen paistorengas, joka luo grilliin uunimaiset olosuhteet, sekä ritilä, jonka päälle pizzakivi ja rengas kootaan. Pizzakiveä esilämmitetään 20 minuuttia, minkä jälkeen pizzan voi nakata paistumaan. Kuuma ilma nousee ritilän läpi ja kiertää kuin perinteisessä pizzauunissa. Lopputuloksena on tasaisesti paistunut, rapeapohjainen pizza, joka on kuin aidossa kiviuunissa tehty.
Pizzasarja on suunniteltu Muurikan jalalliselle kaasupolttimelle, jonka läpimitta on 58 senttimetriä.
Pizzasarjan käyttöön tarvitset myös Muurikan grillikannen, jonka avulla pizza paistuu nopeammin. Kannessa on lämpömittari, jolla sopivan grillauslämpötilan seuraaminen on helppoa. Kestävä grillikansi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja kuvun saarnipuisesta kahvasta saa tukevan otteen.
Tulikuuma pizza siirtyy turvallisesti grillistä lautaselle Muurikan pizzalapiolla, joka on valmistettu kestävästä alumiinista, ja lapion puisesta kahvasta saa kunnon otteen kuumissakin olosuhteissa. Pizzalapioita saa rei’illä tai ilman, ja rei’itetty versio sopii erityisen hyvin heille, jotka tykkäävät leipoa reiluilla jauhoilla, sillä ylimääräiset jauhot varisevat reikien välistä matkoihinsa ennen kuin pizza ehtii lautaselle asti.
Kevään superherkku parsa viihtyy grillin lämmössä
Kevään odotetuin sesonki käynnistyy, kun parsat saapuvat kauppoihin. Kotimainen parsa on todellinen superherkku, joka tulee yleensä myyntiin kesäkuun kieppeillä, mutta onneksi parsakauden voi polkaista käyntiin aiemminkin, sillä jo alkukeväästä tarjolla on maukasta parsaa Espanjasta, Unkarista, Saksasta ja Alakomaista.
Parsa on tuoretuote, joka on parhaimmillaan juuri poimittuna. Jos et voi kokata parsoja heti, leikkaa niiden tyvestä pieni pala pois, asettele parsat vedellä täytettyyn kukkamaljakkoon ja pane koko komeus jääkaappiin. Näin parsa säilyy mehevänä pari päivää.
Parsa on monipuolinen kasvis, josta voi nauttia niin raakana kuin kypsänäkin. Etenkin vihreä parsa, jota ei tarvitse kuoria, sopii erinomaisesti grilliin, sillä grillin savuisuus korostaa hienosti parsan raikasta makeutta.
Grillatun parsan makuun pääset esimerkiksi parsapizzan avulla. Valkoisen pizzan kastikkeessa maistuvat parmesaani ja valkosipuli, ja purutuntumaa keväinen pizza saa rouhituista pekaanipähkinöistä.
Parsapizza
Neljä pizzaa
Parsa saa grillin lämmössä mahtavan aromin, ja aivan erityisen hyvältä parsa maistuu tässä valkoisessa grillipizzassa, jonka kastikkeeseen ryhtiä antavat parmesaani, sitruuna ja valkosipuli, jotka ovat kaikki parsan tuttuja makupareja. Pekaanipähkinät tuovat pizzaan hauskaa purutuntumaa ja näyttävät tyylikkäiltä valmiin pizzan päällä.
Ainekset:
- 1 nippu (250 g) vihreää parsaa
- 4 (á 150 g) valmista pakastepizzapohjaa
- 150 g juustoraastetta
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- ½ pnt tuoretta oreganoa
Valkoinen kastike:
- 1 tlk (120 g) smetanaa
- 1 tlk (200 g) ranskankermaa
- 1½ dl (45 g) raastettua parmesaania
- 1 sitruunan mehu
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
- Sulata pizzapohjat pakkauksen ohjeen mukaisesti (24 h jääkaapissa). Ota sulaneet pohjat peitettyinä huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi ennen valmistusta.
- Sytytä Muurikan kaasupoltin ja anna pizzakiven lämmetä kunnolla (noin 20 min).
- Valmista pizzakastike. Sekoita smetana, ranskankerma, parmesaani, sitruunamehu ja raastettu valkosipuli keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Napsaise parsoista puumaiset kannat pois, halkaise varret pituussuunnassa ja leikkaa suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Levitä pizzapohjille valkoinen kastike, juustoraastetta sekä parsat. Murenna päälle myös pekaanipähkinöitä.
- Paista pizzat kypsäksi Muurikka-pizzasarjan ohjeen mukaisesti.
- Viimeistele tuoreella oreganolla juuri ennen tarjoilua.
Tutustu muihin herkullisiin Muurikan resepteihin tämän linkin takaa. Muista myös seurata Muurikkaa Instagramissa @muurikkasuomi.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa sesongin kasviksista.