Nauti lehtevistä yrteistä heinäkuussa. Tämä nopea yrttipestopasta valmistuu käden käänteessä ja maistuu maukkaalta hersyvässä heinäkuussa.

Vinkki: Pestoa voi valmistaa mistä tahansa yrteistä tai lehtivihreästä. Esimerkiksi tilli, nokkonen tai lehtikaali sopivat mainiosti pestoon. Kokeile vaihtaa pinjansiemenet manteleihin tai vaikka auringonkukansiemeniin.

 

Nopea yrttipestopasta 

Neljälle
Valmistusaika: 20 min

  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • ½ ruukkua minttua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tarvittaessa loraus pastan keitinvettä
  • suolaa

Lisäksi:

  • 300 g pastaa
  • suolaa

 

Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti runsaassa vedessä. Kun pasta kiehuu, valmista yrttipesto. Silppua lehtipersilja sekä minttu tehosekoittimeen, myös varsia voi käyttää. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta parmesaanijuusto, lisää ne tehosekoittimeen. Mittaa joukkoon vielä pinjansiemenet, sitruunamehu sekä oliiviöljy.

Napsauta tehosekoitin käyntiin ja aja ainekset sileäksi pestoksi. Jos pesto on liian tönkköä eikä kone pyöri kunnolla, voit lorauttaa joukkoon tilkan pastan keitinvettä. Maista pestoa ja mausta suolalla oman maun mukaan.

Valuta pasta ja sekoita joukkoon pesto. Tarjoile heti raastetun parmesaanin kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.